(Paper) Ecil Fresher Job Interview Placement Paper: 28th Aug, 2011

ECIL Logo

ECIL

Job Interview, Questions Paper

I Have Written ECIL Get CSE Paper 2011 On August 28. The Paper Was Not Really Too Much Tough But It Is Easy If U Know All Fundamentals.

The Question Paper Was For 150 Marks And 50 Questions Each Carry 3 Marks And Negative Marking Will Be There I.E., 1 Mark Will Be Cutted For 1 Each Wrong Answer.

Some Of The Books I Suggest Are MCQ In CSE By Williams Thomas And PSU In CSE. These Book Are More Than Enough.

The Subjects Which You Need To Prepare Are

  • Computer Networks.

  • Operating Systems.

  • Network Security

  • Compiler Design.

  • Dbms.

  • Dld

  • Microprocessor

  • Computer Organization

  • Network Programming

These Subjects Only Fundamentals Are Necessary To Be Prepared.

So I Remember Only Few Questions And I Am Giving You.

1) In Networks If The Address Size Of IPv4 Is 4 Bytes Then For IPv6 How Many Bytes Does It Take.

A. 6 Bytes B. 8 Bytes C.16 Bytes D. None Ans:C

2) The Full Form Of SSL Is

Ans: Secure Socket Layer.

3) To Generate An Digital Signature Which Of The Following Components Are Necessary

A. Encryption B. Encoding C. Hash Function D. None

4)Routing Is Possible In Which Layer

Ans: Network

5)1 C Program

6) One Gate Has Given The Or Gate Is Used With --------------gate To Produce An Or Gate

Ans: Nand

7) In 8086 To Produce An Effective Address By Using 20 Bit Address We Use ------

Ans: Cs+ip

8) Which Of The Following Occurs To Belody’s Anomaly

Ans: FIFO

9) -5 Can Be Represented In Binary Form As____________

10) Signed Integer For 16bit Is Ans:-32768 To +32767

11) Which Of The Following Class Belongs To 191.128.30.0

Ans: Class B

12) Which Of The Following Is Error Detection Code

Ans: Crc

13) Atm Is Used For _______________ Switching

Ans: Packet Switching

14) Which Of The Following Layers Are Used For Routing.

Ans: Network Layer

15) One Small C Program On Conditional Operator

16) Worst Case Time Complexity Of Quick Sort Is

Ans: O(N^2)

17) A Join That Shows The Null Values Is

Ans: Outer Join

18) The Problem Of Using Priority Scheduling Is________

Ans: Starvation

19) Which Of The Following Are Used For Charged Particles

A) Alpha B) Beta C) Gamma D) None.

20) If The Books Are Sorted In A Given Order Which Are Already Sorted Is___________

Ans: Stable

Company: ECIL
Location :
Hyderabad
Type :
Fresher
Exam/Interview Date : 28-Aug-2011
No of Rounds:
Technical Round-1,
Contributor Name : Gouthami