AZTEC : Aptitude, C, C++ Placement Paper

AZTEC : Aptitude,C, C++ Placement Paper

[ AZTEC SYSTEMS ]

 

 

Interview Procedure :

 

The information on the interview is from the horse's mouth, but it consists mainly of technical grilling. A lot of stress is laid on Data Structures, C and C++. The written test consists of 4 sections out of which one has to do 3 sections. These sections are broadly divided into:Aptitude,C,C++ and Java.  


About The Company :

 

Aztec Systems is a full Web Production service organization providing a wide range of roducts. Incorporated in 1994, Aztec Systems Corporation, located in Annapolis, MD, was established to provide a quality World Wide Web service. Since that time, Aztec has developed Website applications ranging from on-line catalogs and trade show presentations to newsletters and product directories.

  

SAMPLE PAPER

Aptitude :

1.One of the following is my secret word: AIM  DUE  MOD  OAT  TIE.With the list in front of you, if I were to tell you any one of my secret word, then you would be able to tell me the number of vowels in my secret word.Which is my secret word?

Ans.TIE


2.In the following figure:
A  B  C
                                              D
                                              E   F  G
                                                       H
                                                       I
Each of the digits 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 is:
a)Represented by a different letter in the figure above.
b)Positioned in the figure above so that each of A + B + C,C + D +E,E + F + G, and G + H + I is equal to 13.
Which digit does E represent?

Ans.E is 4
 

3.One of Mr. Horton,his wife,their son,and Mr. Horton's mother is a doctor and another is a lawyer.
a)If the doctor is younger than the lawyer, then the doctor and the lawyer are not blood relatives.
b)If the doctor is a woman, then the doctor and the lawyer are blood relatives.
c)If the lawyer is a man, then the doctor is a man.
Whose occupation you know?

Ans.Mr. Horton:he is the doctor.

 

4.In the following figure:
                                    A              D
                                    B      G     E
                                    C             F

Each of the seven digits from 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 is:
  a)Represented by a different letter in the figure above.
  b)Positioned in the figure above so that A*B*C,B*G*E, and D*E*F are equal.
Which digit does G represent?

Ans. G represents the digit 2.
 

6.Mr. and Mrs. Aye and Mr. and Mrs. Bee competed in a chess tournament.Of the three games played:
  a)In only the first game werethe two players married to each other.
  b)The men won two games and the women won one game.
  c)The Ayes won more games than the Bees.
  d)Anyone who lost game did not play the subsequent game.
Who did not lose a game?

Ans. Mrs.Bee did not lose a game.
 

7.Three piles of chips--pile I consists one chip, pile II consists of chips, and pile III consists of three chips--are to be used in game played by Anita and Brinda.The game requires:
  a)That each player in turn take only one chip or all chips from just one pile.
  b)That the player who has to take the last chip loses.
  c)That Anita now have her turn.
From which pile should Anita draw in order to win?

Ans. Pile II
 

8.Of Abdul, Binoy, and Chandini:
  a)Each member belongs to the Tee family whose members always tell the truth or to the El family whose members        always lie.
  b)Abdul says ''Either I belong or Binoy belongs to a different family from the other two."
     Whose family do you name of?

Ans. Binoy's family--El.
 

C Test


1.Write a program to insert a node in a sorted linked list.

2.Write a program to implement the Fibonacci series.

3.Write a program to concatenate two circular linked lists into a single circular list.

4.A function even_odd_difference()passes the array of elements.Write a program to calculate the difference of the two sums of which one sum adds the elements of odd ones and another adds the elments of even ones.

5.Write a program to reverse a linked list.


C++ Test


1. Base class has some virtual method and derived
class has a method with the same name. If we initialize the base class pointer with derived
object,.calling of that virtual method will result in which method being called? 

a. Base method
b. Derived method..

Ans. b

Almost all questions are of this kind. Go through virtual functions concepts in C++ and how the pointers to functions would be handled.

 * * * * *