(Paper) Latest Yahoo Placement Paper Pattern

Paper : Latest Yahoo Placement Paper Pattern

Aptitude and Computer Awareness 
No Negative Marking.45 minutes to complete the test. Do not write anything on question paper. 


Performance Total
Average Good Excellent 
Male 10 48
Female 32
Total 30 80

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:
d) Half the students were either good or excellent. (implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)
e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)
f) One third of male students were average

9) What proportion of good students are male?
A) 0 
B) 0.73 
C) 0.4 
D) 1.0
Ans. B.

10) What proportion of female students are good?
A) 0 
B) 0.25 
C) 0.50 
D) 1.0
Ans. B

11) How many students are both male and good?
A) 10 
B) 16 
C) 22 
D) 48
Ans. C

12) Among average students, what is the ratio of male to female?
A) 1:2 
B) 2:1 
C) 3:2 
D) 2:3
Ans. D

ANALYTICAL

Directions for Questions Nos: 13 to 17
Five executives of a multinational company met in Bombay :
Mr. Ram can speak Tamil and Hindi
Mr.Sham speaks Tamil and English
Mr. Raju converses in English and Hindi
Mr.Balu speaks Telugu and Tamil quite well.
Mr.Lalu can speak Hindi and Telugu

13) Which of the following can act as a interpreter when Mr.Raju and Mr.Balu wish to confer?
A) Mr.Ram Only
B) Mr.Sham Only.
C) Either Mr.Ram or Mr.Sham
D) Any of the other three executives.
Ans. D


14) Besides Mr. Lalu, which of the following can converse with Mr.Balu without an Interpreter?
A) Mr.Ram Only
B) Mr.Sham only
C) Mr.Ram and Mr.Sham
D) Mr.Raju Only
Ans. C

15) Which of the following cannot converse without interpreter?
A) Mr. Sham and Mr.Lalu.
B) Mr. Ram and Mr. Sham
C) Mr. Ram and Mr. Raju
D) Mr. Sham and Mr. Balu
Ans. A


16) If a sixth executive is brought in, for him to be understood by the maximum number of original five, he should be fluent in?
A) English and Telugu
B) Hindi and Tamil
C) Telugu and Hindi
D) Hindi and English
Ans. B


17) Of the languages spoken the most common languages are
A) English and Tamil
B) English and Hindi
C) English and Telugu
D) Hindi and Tamil
Ans. D


Directions for Questions Nos:18 to 21
Four people of different nationalities live on the same side of a street in four houses each of different color. Each person has a different favorite drink. The following additional information also known:
The Englishman lives in the red house.
The Italian drinks tea.
The Norwegian lives in the first house on the left.
In the second house from the right they drink milk
The Norwegian lives adjacent to the blue house
The Spaniard drinks fruit juice
Tea is drunk in the blue house.
The White House is to the right of the red house 


18) Milk is drunk by
A) Norwegian
B) Englishman
C) Italian
D) None of these
Ans. B

19) The Norwegian drinks
A) Milk
B) Cocoa
C) Tea
D) Fruit Juice
Ans. B

20) The color of Norwegian's house is
A) Yellow
B) White
C) Blue
D) Red
Ans. A

21) Which of the following is not true:
A) Milk is drunk in the red house
B) Italian lives in the blue house
C) The Spaniard lives in a corner house
D) The Italian lives next to Spaniard.
Ans. D

 

Previous Part | Next Part