(Paper) Latest Mphasis Fresher Job Interview Paper Pattern : 11th March 2011 (Set-2)

Latest Mphasis Fresher Job Interview Paper Pattern : 11th March 2011 (Set-2)

Company Name: Mphasis
Type: Fresher, Job Interview

Hi. Friends this is MPHASIS interview paper held on March 2011.

Form Question 41 to Question 80

Q41) If log x =1/2) log y = 1/5) log z, the value of x4y3z-2 is:
a) '1'
b) '2'
c) '3'
d) 'None of these
Ans: b)

Q42) If log10000 x = -1/4, then x is given by:
a) '1/100'
b)'1/10'
c) '1/20'
d) 'none of these'
Ans: b) 'formula am=x; implies m=logax',

Q43) The value of 3-1/2 log39) is:
a)'3'
b)'1/3'
c) '2/3'
d) 'none of these'
Ans: b)

Q44) loge xy - loge |x| equals to:
a) loge x', b) 'loge |x|',
c) '- loge x', d) 'none of these',
Ans: d) 'correct ans is logexy/ 1x1)'

Q45) The value of loga n) / logab n) is given by:',
a)'1 + loga b'
b) '1 + logb a'
c) 'loga b'
d) 'logb a'
Ans: a) 'formula logbx =logx/logb',

Q46) If a4 - 2a2b2 + b4)x-1 = a-b)2x a+b)-2, then x equals to:
a) 'a - b) / a + b)',
b) log a2 - b2)'
c) 'log a + b) / log a - b)'
d) log a - b) / log a + b)'
Ans: d)

Q47) If a, b, and c are in geometric progression then loga n, logb n and logc n are in:
a) 'AP'
b) 'GP'
c) 'HP'
d) 'None of these'
Ans: c)

Q48) What is the value of antilog10100?
a) '2'
b) '10100'
c) '100'
d) '10',
Ans: b)


Q49) If antilog x 5 = 30, what can you infer about x?'
a) x is a number between 1 and 2'
b) 'x is 305'
c) 'x is a number between 2 and 3'
d) 'None of these'
Ans: a)

Q50) Every time x is increased by a given constant number, y doubles and z becomes three times. How will logy) and logz) behave as x is increased by the same constant number?
a) Both will grow linearly with different slopes'
b) 'Both will grow linearly with same slopes',
c) 'y will grow linearly, while z will not', d)'z will grow linearly, while y will not',
Ans: a)

Q51) x triples every second. How will log2x change every second?
a) 'It will double every second'
b) 'It will triple every second',
c) 'It increases by a constant amount every second.'
d) 'None of these',
Ans: c)

Q52) f(x) grows exponentially with x, how will flogx)) grow?
a) 'Exponentially'
b) 'Linearly'
c) 'Quadratically'
d) 'None of these',
Ans: b)

Q53) What is the value of log512 8?
a) 3'
b) 1/3'
c) 3'
d)-1/3'
Ans: b)

Q54) What is the value of log7 1/49)?'
a) '2' b) '1/2' c) '-1/2' d) '-2',
Ans: d)

Q55) Given that log64 x = 2/6, what is the value of x?
a) '2' b) 4 c) 6 d) '8'
Ans: b)

Q56) If 7x = 85, what is the value of x?
a) 'log785'
b) 'log857'
c) 'log107'
d) 'log1085',
Ans: a)

Q57) If log102 = 0.3010, what is the number of digits in 264
a) '19'
b) '20'
c)'18'
d) 'None of these',
Ans: b)

Q58) What is log110?
a) '1'
b) '10'
c) '0'
d) 'Tends to infinity'
Ans: d)

Q59) What is log100 ?
a) '0'
b) '10'
c) '1'
d) 'Not defined'
Ans: d)

Q60)What is the value of log3 -9)?
a) '3'
b) '1/3'
c) '-3'
d) 'Not defined'
Ans: d)

Q61) Rajeev multiplies a number by 10, the log to base 10) of this number will change in what way?'
a) 'Increase by 10'
b) 'Increase by 1'
c) 'Multiplied by 10'
d) 'None of these
Ans: b)

Q62) The logarithm of a very small positive number will tend to which of the following?
a) 'negative infinity'
b) 'positive infinity'
c) '1',
Ans: b)

Q63) 'If n numbers are in geometric progression, the logarithm of the number will be in which of the following?'
a) 'Geometric Progression'
b) 'Arithmetic Progression',
c) 'Harmonic Progression'
d) 'None of these'
Ans: b)

Q64) Which of the following is equivalent to loga + b) ?
a) 'log a + log b'
b) 'log a * log b'
c) 'log a - log b'
d) 'None of these'
Ans: d)

Q65) What is the value of log3 1/9) + log 9 81 ?
a) '2'
b)'-2'
c)'0'
d) '4'
Ans: c)

Q66) What is the value of log3 1.5 + log3 6 ?
a) '2'
b) '2.7'
c) '1.8'
d) 'None of these',
Ans: a)

Q67) Which of the following is log8 x equivalent to?'
a) 'log2 x/3)'
b) 'log2 3x)'
c)'log2x)/ 3',
d) 'None of these'
Ans: c)

Q68) If n numbers are in arithmetic progression, the logarithm of the number will be in which of the following?
a) 'Exponentially'
b) 'Linearly'
c) 'Quadratically'
d) 'None of these'
Ans: d)

Q69) What is the value of log20 1 ?
a) '0'
b) '1'
c) '20'
d) 'None of these
Ans. a)

Q70) The unit's digit in the product 771 x 659 x 365) is',
a) '1'
b) '2'
c) '4'
d) '6'
Ans: c)

Q71) 1.52 * 0.02251/2 = ?
a) '0.0375'
b) '0.3375'
c) '3.275'
d) '32.75'
Ans: b)

Q72) 'If x1/2 / 4411/2 = 0.02, the value of x is:
a) '0.1764'
b) '1.764'
c) '1.64'
d) '2.64'
Ans: a)

Q73) The value of 21/2 upto three places of decimal is',
a)'1.41'
b) '1.412'
c) '1.413'
d) '1.414'
Ans: d)

Q74) The value of 8-25- 8-26) is:
a) '7 x 8-25'
b) '7 x 8-26'
c) '8 x 8-26' d) 'None of these',
Ans: b)

Q75) 'If 22n-1 = 1 / 8n-3) then the value of n is:
a) '3'
b) '2'
c) '0'
d) '-2'
Ans: b)

Q76) 'If 2x = 3y = 6-z, then 1/x + 1/y + 1/z)
is equal to:
a) '0'
b) '1'
c) '3/2'
d) '-0.5'
Ans: a)

Q77) What is the remainder when 1723 is divided by 16?
a) '0'
b) '1'
c) '2'
d), '3'
Ans: b)

Q78) What will be the remainder when 1336 is divided by 2196?'
a) '0'
b) '1'
c) '12'
d) '2195'
Ans: b)

Q79) The roots of the equation 4x-3*2x+2+32=0 would include-
a) '2, 3'
b) '1, 2, 3'
c) '1, 2'
d) '4, 8'
Ans: a)

Q80) If ax =b, by=c and cz =a, then the value of xyz is:
a) '0'
b) '1'
c) '2'
d) '3'
Ans: b) 'ax=b implies logab=x, logbc=y ,logca=z thus x*y*z=logaa=1', 4, 0, '',

Exam/Interview Date: 11th March 2011
No of Rounds: Aptitude Test
Contributor Name: Kiran

<< PREVIOUS (Set 1) | NEXT (Set 3) >>