(Paper) NOVEL NETWARE PLACEMENT PAPER (APTITUDE- PARAGRAPH)

PAPER: NOVEL NETWARE PLACEMENT PAPER (APTITUDE- PARAGRAPH)

Question 1 to 5 have to be answered on the basis of the information given below:


On Sunday, December 23, four ships were berthed at the Port. Ship W left at 4 PM on Sunday, December 23, for a series of 8-day cruises to Bermuda and Nassau . Ship X left at 4:30 PM on Sunday, December 23, for a series of alternating11-day and 13-day cruises. Ship Y sailed at 5 PM on Sunday, December 23, for a series of 5-day cruises to Bermuda . Ship Z sailed on Monday, December 24, for a series of 7-day cruises to Nassau . Each cruise begins on the day after departure. Each ship is scheduled to return to the Port early in the morning after the last day of the cruise and leave again in the afternoon of the same day.


1. On December 31, which ships will be sailing from the Port on a New Year's Eve.


(a) W and X
(b) X and Y
(c) W and Z
(d) X and Z
(e) X, Y and Z


Ans: (c)


2. On how many sailing dates between December 24 and February 28 will ship W be moored alongside another ship


(a) 0
(b) 2
(c) 4
(d) 5
(e) 6


Ans: (d)


3. On how many occasions between December 24 and February 28 will three ships be moored at the Port.


(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3
(e) 4


Ans: (a)


4. On which day of the week will these four ships make most of their departures?


(a) Sunday
(b) Monday
(c) Tuesday
(d) Thursday
(e) Saturday


Ans: (b)


5. On which days of the week in the period between December 24 and February 28 will the pier be least crowded?


(a) Tuesday and Friday
(b) Tuesday and Thursday
(c) Friday and Saturday
(d) Wednesday and Thursday
(e) Thursday and Saturday


Ans: (a)


6. A family with a husband, his wife and their child are at one side of river. They want to cross the river on a boat. The child can't be left alone. The only available boat can hold only one person and the boat boy. Only the boat boy can row the boat. What is the minimum number of trips from on bank to the other, that the boat boy has to make for the whole family to reach the other side.


Question 7 to 10 have to be answered on the basis of the information given below:


The workweek in a small business is a five-day workweek running from Monday through Friday. In each workweek, activities L,M,N,O and P must all be done. The work is subject to the following restrictions:


L must be done earlier in the week than O and earlier than P
M must be done earlier in the week than N and earler than O
No more than one of the activities can ever be done on any one day


7.Which of the following is an acceptable schedule starting from Monday to Friday


a) L, M, N, O, P
b) M, N, O, N, M
c) O, N, L, P, M
d) P, O, L, M, L
e) P, O, L, M, N


Ans. (a)


8. Which of the following pair of activitieses could be done on Monday and Tuesday


a) L and O
b) M and L
c) M and P
d) N and O
e) O and M


Ans. (b)


9.If P and N are done on Thursday and Friday, then which of the following is true


a) L is done on Tuesday
b) L is done on Wednesday
c) M is done on Monday
d) O is done on Tuesday
e) O is done on Wednesday


Ans. (e)


10. Which of the following could be true


a) L on Friday
b) M on Thursday
c) N on Monday
d) O on Monday
e) P on Tuesday


Ans. (e)


11. 5 programs are scheduled from Monday to Saturday, Monday is not holiday, PQRST are the programs. The day before P is holiday, and some other clues are given, we have to find the sequence (4 questions)


12. Suppose U R the prisoner, There are two guards Who will tell truth or one will tell truth. There is a gate for liberty and another foe hell. asking about which sequencing is sufficient to find the gate for liberty??


13. There are 7 targets, A B and C has to shoot them. All should be shot down consecutively.

1. The number of chances for A and B are not less then 2,
2. C has only one chance
3. A can't shot 3 times consecutively.
4. B is permitted to shoot in even chances only.