(Paper) Mascot Placement Paper (Quantitative Aptitude Section)

Paper: Mascot Placement Paper (Quantitative Aptitude Section)

1. How many degrees hours hand rotate in 10 minutes?

a) 6°
b) 5°
c) 4°
d) None of the above

Ans. (b)

2. 1/(10 18) - 1/(10 20) = ?

a) 99/1016
b) 99/1014
c) 99/1015
d) None of the above

Ans. (a)

3. 0 <x < 1: Which is greater ?
a) 1/x2
b) 1/x
c) x
d) x 2

Ans. (a)


4. c=a/b ; a-1=c What is the relation between a&b.b=?

a) a/(a-1)
b) a/(a+1)
c) (a+1)/a
d) None of the above

Ans. (a)

5. The sum of 7 consecutive odd integers with 27 as the fourth number.

a) 183
b) 181
c) 185
d) 179

Ans. (b)

6. For (66666666666666)2 + 888888888888,what is the number at the unit's place

a) 2
b) 4
c) 8
d) None of the above

Ans. (b)

7.32736 Express it in product of 3 numbers.

a) 41,42,43
b) 31,32,33
c) 32,34,33
d) 38,38,33

Ans. (b)

8. Radius of sphere is increased by 50%. By how much percentage is surface area is increased.

a) 150%
b) 125%
c) 128%
d) 225%

Ans. (b)

9. In which of the following , 2 as a common factor , can be eliminated.

a) log(x2)/log(y2)
b) (logx*logx*logx)/(logy*logy*logy)
c) (logx*logx)/logy
d) None of the above

Ans. (a)

In this section ,a question is followed by 2 statements A and B. Any one of these statements, or both are sufficient to answer the question. Mark your answer as :

a) If statement A alone is required
b) If statement B alone is required
c) If both the statements A & B are required
d) Neither of the statements are required

10. Does Mr. Mathew give tution ?

A) Mathew is a teacher
B) In school, the teacher is not expected to give tutions

Ans. (d)


11. There is no power cut in advanced country. If T is a city, Is there power cut in that city?

A) Z is a advanced country
B) T ia a capital city of country Z

Ans. (c)

12. Tanzanians are in East Africa. Tanzanians are good in either education ,dance or music

A) Tanzanians are good at Education
B) East Africa are good at dance & Music.

Ans. (a)

13. On a single day, 14 children are admitted in a school by their mothers.2 are sisters, 3 are brothers,2 are brother and sister and 2 are twins.The rest are singles. How many mothers came?

(a) 5
(b) 7
(c) 9
(d) 14


Problem on cisterns & pipes.

14.It will take 8hrs to fill a cistern. But due to leak at the bottom, it takes 10 hrs to fill it. In how many hrs, the full tank will be emptied because of the leak.?

(a) 18
(b) 8
(c) 40
(d) 10

Ans. (c)

Question regarding men & work

15. A does alone a piece of work in 4 days.B does the same piece of work alone in 8 days.C does alone a work in 10 days.In how many days will A, B, C together complete the work

(a) 40/19
(b) 19/40
(c) 1/22
(d) 2

Ans. (a)


16. In 3.5 Kg rod , there is 74% silver. If it is alloyed with a 0.5 Kg rod, the % of silver goes up to 84%. The percent of silver in 0.5 Kg rod?

17. Two chords of lengths L1 and L2 are drawn in a circle. Their lengths are inversely proportional to the straight distance joining the center end the radius of circle.

18. A Kg of tea costs Rs 49.50 . But the supplier gives 10 gms less for every Kg he sold. What is the actual cost.

(a) 49.001
(b) 49.005
(c) 49.01
(d) Same

Ans. (b)