(Paper) MIND TREE PLACEMENT PAPER (APTITUDE- MATHEMATICS)

PAPER: MIND TREE PLACEMENT PAPER (APTITUDE- MATHEMATICS)

 Simple Mathematics:

1. A triangle on a grid was given : find the area of it.

 Ans : 2

2. out of the four options which is not a right angle .

Ans :D (12,9,16)

3.In a class of 100 members 50 plays soccer 45 badminton 50 volley ball and 15 plays all the three then how many of them play two games.
Ans: can't be determined (D) verify

4.In a class the no. of boys are more than that of girls by 25% of the total strength of the class then the ratio of boys to girls.

 Ans: (5:3)(d)

5. the radius of the circle is reduced from 5cm to 4cm then the % change of area .

Ans: 36%

6.two workers can type two pages in two minuets then how many persons can type 18 pages in 6 minuets

Ans: 6

7.if p+q+r=0 then p^2/qr+q^2/pr+r^2/pq=? (ans:3)(d)

8.the sum of 7 consecutive numbers is 1617 then the number of prime numbers in it.(ans:2)

9.in a nock out tournament the total no. of games played are 63 then the no. of participants

Ans: 64

10. fresh mango consists of 70% water and dry mango consists of 10% water then 20Kg of fresh mango is equivalent to how much of dry mango 

Ans: 6.66 kg

11.the no. of 3 digit numbers which when divide by 7 or 8 gives a reminder of 4

a) 16   b) 17   c) 18   d) 19