(Paper) ISOFT Placement Paper (Technical-C Section)

Paper: ISOFT Placement Paper (Technical-C Section) 

C Questions :

1.a=5,b=3,c=a,b

d=(a,b)

printf(c,d)

ans:c=5,d=3

2.e(int n)

{

if(n>0)

{

...(not clear)

printf("%d",n);

e(--n);

}

return

}

ans:0,1,2,0

3.which has no problem with pointers

int *f1()

{

int n;

return (n)

}

int *f2()

{

int *p;

*p=3;

return p;

}

int *f3()

{

int *p;

p=malloc();

return p;

}

ans:no error

4.header file ->contains declarations.

5.sizeof operator is executed during compile time..

6.*p+=1

*p++

are these two same?

not same.

7.func(int i)

{

static int count;

count=count+i;

}

ans:1+2+3...(counts values does not go after funtion call

8.is('a'<'b') true

9.short int=16 bits

10..4 stmt. ans.int float i;

11..int num[3];

num[3]=2;

ans:first stmt deals with size

second deals with element

12.j=4

for(int i=0;i<5;i++)

{

j++;

++j;

}

output of j.

ans:14

13.char s1[20]="hello world";

s1[5]="\0";

printf("%d",strlen(s1));

printf("%%.%...(not clear)",s1);

}

ans:bad format specifier

14.brace { used in c for what ans:convention

15.parameters in c passed by ans:value.

16.when an array is passed it is by ans:pointer.

17.scanf can read ans:any data type

18.which cant be passed to subroutine.ans:preprocessor directive.

19.to get string of words..ans:gets()

20.external variables can be accesed ans:in functions which use them.