(Paper) DESHAW Placement Paper IITKGP (Aptitude Pattern)

Deshaw Placement Paper IITKGP (Aptitude Pattern)

PART 1

TIME:20 MIN
20 QUESTIONS , EACH QUESTION CARRIES 2 MARKS

1. A SOLID ICE OF 11 X 8 X2 INCHES IS MADE INTO ROD OF DIA 4 INCH. WHAT IS THE LENGE OF ROD?

ANS: 3.5 INCH

2. THERE WERE 750 PEOPLE WHEN THE FIRST SONG WAS SUNG. AFTER EACH SONG 50 PEOPLE ARE LEAVING THE HALL. HOWMANY SONGS ARE SUNG TO MAKE
THEM ZERO?

ANS:16

3. A PERSON IS CLIMBING OF 60 MTS . FOR EVERY MINUTE HE IS CLIMBING 6 MTS
AND SLIPPING 4 MTS . AFTER HOWMANY MINUTES HE MAY REACH THE TOP?

ANS: (60-6)/2 +1 :28

4. HOWMANY ZEROS ARE THERE IN THE PRODUCT OF THE INTEGER FROM 1TO 100?

ANS: 24( NOT GIVEN)

1 TO 10 -2 ZEROS
21 TO 30 -3 ZEROS : BECAUSE 25 = 5*5
22 *5
24 *5

5. A CAN DO WORK IN 2 HOURS B CAN DO A WORK IN 3 HOURS WHAT IS THE SHORTEST TIME TYEY CAN FINISH THE WORK?

ANS: 1HOUR 12 MIN.

6..SALARY IS INCREASED BY 1200 ,TAX IS DECREASED FROM 12% TO 10% BUT PAYING SAME AMOUNT AS TAX . WHAT IS THE PREVISIOUS SALARY?

ANS:6000

7. THE LEAST NO. WHICH IS WHEN DEVIDED BY 4,6,7 LEAVES A REMAINDER OF 2 ?

ANS: 86

8. A MAN DRIVING THE CAR AT TWICE THE SPEED OF AUTO ONEDAY HE WAS DRIVEN CAR FOR 10 MIN. AND CAR IS FAILED. HE LEFT THE CAR AND TOOK AUTO TO GOTO THE OFFICE . HE SPENT 30 MIN. IN THE AUTO. WHAT WILL BE THE TIME TAKE BY CAR TO GO OFFICE?

ANS:25 MIN

9. A REPORT HS 20 WHEETS, EACH OF 55 LINES AND EACH SU;CH A LINE CONSISTS OF 65 CHARACTERS. IF THE REPORT HAS TO BE RETYPED WITH EACH SHEET HAVING 65 LINES AND EACH LINE HAVE 75 CHARACTERS, THE PERCENTAGE OF REDUCTION OF NO OF SHEETS IS CLOSEST IS TO?

ANS: 25%

10. OUT OF 100 FAMILIES IN NEIGHBOUR HOOD , 55 OWN RADIO, 75 OWN T.V AND 25 OWN VCR. ONLY 10 FAMILIES HAVE ALLOF THESE, AND EACH VCR OWNER HAS TV . IF 25 FAMILIES HAVE THE RADIO ONLY, THE NO. OF FAMILIES HAVE ONLY TV ARE?

ANS: 30

APTITUDE: ( QUESTIONS 16 T019)

KYA KYA IS AN ISLAND IN THE SOUTH PACIFI . THE INHABITANTS OF KYA KYA ALWAYS ANSWER ANY QUESTION WITH TWO SENTENCES, ONE OR WHICH IS ALWAYS TRUE AND OTHER IS ALWAYS FALSE.

1. YOU ARE WALKING ON THE ROAD AND COME TO A FORK. YOU ASK ,THE INHABITANTS RAM.LAXMAN, AND LILA AS" WHICH ROAD WILL TAKE ME TO THE VILAGE?

RAM SAYS:
I NEVER SPEAK TO STRANGERS. IAM NEW TO THIS PLACE
LAXMAN SAYS: IAM MARRIED TO.LILA. TAKE THE LEFT ROAD
LILA SAYS: IAM MARRIED TO RAM. HE IS NOT NEW TO THIS PLACE

ANS: LEFT ROAD TAKE YU TO THE VILLAGE

2. YOU FIND THAT YOUR BOAT IS STOLLEN. U QUESTIONED THREE INHABITANTS OT
ISLANDS AND THEIR REPLIES ARE

JOHN : I DIDNOT DO IT. MATHEW DIDNOT DO IT
MATHEW : I DIDNOT DO IT. KRISHNA DIDNOT DO IT
KRISHNA: I DID NOT DO IT; I DONOT KNOW WHO DID IT

ANS: MATHEW STOLEN THE BOAT

3. YOU WANT TO SPEAK TO THE CHIEF OF VILLAGE , U ASK THREE FELLOWS AMAR
BOBBY, CHARLES AND BOBBY IS WEARING RED SHIRT

AMAR : IAM NOT BOBBY`S SON ; THE CHIEF WEARS RED SHIRT
BOBBY : IAM AMARS FATHER ; CHARLES IS THE CHIEF
CHARLES : THE CHIEF IS ONE AMONG US; IAM THE CHIEF

ANS: BOBBY IS THE CHIEF

4. THERE IS ONLY OPNE POLOT IN THE VILLAGE(ISLAND). YOU INTERVIEWED THREEM MAN
KOISK ,LORRY AND MISHRA
U ALSO NOTICE THAT KOISK IS WEARING CAP.

M SAYS : LARRY IS FATHER IN THE PILOT .LARRY IS NOT THE PRIESTS SON
KOISK : IAM THE PRIEST ON THEIS ISLAND ONLY PRISTS CAN WEAR THE CAPS
LARRY : IAM THE PRIEST SON . KOISK IS NOT THE PREST

ANS : KOISK IS THE PILOT

THIS PAPER HAS GIVEN IN IIT DELHI , SO GO THROUGH THIS IT WILL GIVE ROUGH IDEA;

1. typedef struct{
char *;
nodeptr next;
} * nodeptr;
what does nodeptr stand for?

2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each charactrer
1 byte , what is the output of the following programme?

#include
main()
{
int a[] ={ 1,2,3,4,5,6,7};
char c[] = {' a','x','h','o','k'};
printf("%d\t %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));
}
ans : 3 3

3. what is the output of the program?

#include
main()
{
struct s1 {int i; };
struct s2 {int i; };
struct s1 st1;
struct s2 st2;
st1.i =5;
st2 = st1;
printf(" %d " , st2.i);
}

ans: nothing (error)
expl: diff struct variables should not assigned using "=" operator.

4.what is the output of the program?

#include
main()
{
int i,j;
int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for (i=2;i>=0;i--)
for ( j=2;j>=0;j--)
printf("%d" , *(*(mat+j)+i));
}

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

5.

fun(n);
}
int fun( int n)
{
int i;
for(i=0;i<=n;i++)
fun(n-i);
printf(" well done");

}
howmany times is the printf statement executed for n=10?


ans: zero
expl: Befire reaching to printf statement it will goes to infinite loop.


6.what is the output of the program?

main()
{
struct emp{
char emp[];
int empno;
float sal;
};
struct emp member = { "TIGER"};
printf(" %d %f", member.empno,member.sal);

ans: error. In struct variable emp[], we have to give array size.
If array size given
ans is 0, 0.00

7. output of the program?

# define infiniteloop while(1)
main()
{
infiniteloop;
printf("DONE");
}

ans: none
expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not reach end;
and the DONE also will not print.

8. output of the program?

main()
{
int a=2, b=3;
printf(" %d ", a+++b);
}

ans:5
expl: here it evaluates as a++ + b.

9. output of the program?

#define prn(a) printf("%d",a)
#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)
#define max(a,b) (a < b)? b:a

main()
{
int x=1, y=2;
print(max(x++,y),x,y);
print(max(x++,y),x,y);
}

ans: 3 4 2

10. which of the following is the correct declaration for the function main() ?

ans: main( int , char *[])

11. if ptr is defined as

int *ptr[][100];
which of the following correctly allocates memory for ptr?

ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));