(Paper) DSQ Placement Paper (Aptitude-Mathematics Section)

Paper: DSQ Placement Paper (Aptitude-Mathematics Section)

1.How many liters of water must be added to 30 liters of alcohol to make a solution that is 25%
ans:120

2.How much is 3/7 larger than 20 percent of 2
ans;1/35

3.xyz=120,then which of the following cannot be a value of y
ans:0

4.a number of subsets of a set s is 128, then s has
ans:7

5. xsqrt(0.09)=3 , then x equals

6.perimeter of rectangle is s and the other sideis x, then the other side
ans:(s-2x)/2

7.solution of system of equations y-z=0,x+8y=4,3x+4y=7z is
ans:x=1,y=1,z=1

8. f(x,y) =x**2 -y**2 then the value of f(4,(f(1,2) is
ans =7.

9. if the radius of the circle is increased by 6% then its area increased by
ans=36%

10. the average of seven numbers is 2.5 then their product
ans=17.5

11. the minimum of (2x+1)**2 + (x+2) is at x =
ans = (-4/5)

12. the probability of getting at least in a single through of three coins is
ans=7/8.

13. atrain covers the distance D beteween two cities in hhours arriving 2 hours late.what rate would permit to train to arrive on schdule?
ans= (D/H-2)

14. in a single throw of dice ,the chance of throwing a total of 3 is
ans) 1/216.

15. a triangle of sides 3,4,5 then its----is
ans:6

16. Which of the following is next smaller invalue than--- one half
ans:2/5

17. if f(x)=1/x then f(f(f(x))) equals
ans:1/x

18. if f(x)=1/x**2 , then f(f(f(x)))
ans:1/x

19.if 8x+4y=6 and 4x+5y=7, x+y equl\als
ans:1

20. find the next number in the series 1,2,5,10,17,26
ans:37

21.sqrt(0.16)+cubic root(0.027) equals
ans:0.7

22.if a,b>0 and a+b=2 then the max value of ab is
ans:1

23. p and q are positive integers with their average 5, find how many different values can p take
ans:9

24. if 0<x<1 which of the following is the largest
ans:1/x

25. If x,y,z are three consecutive natural numbers, which of the following numbers should be x+y+z
ans:2/3