(Model Test Paper) General Aptitude Model Paper For Entrance Examinations

Test Paper :  General Aptitude Model Paper For Entrance Examinations

Question 1: The length of a rectangular plot is 20 meters more than its breadth. If the cost of fencing the plot @ 26.50 per meter is Rs. 5300. What is the length of the plot in meter?


    1. 60
    2. 70
    3. 80
    4.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 2: The ratio of ages of a son and father is 5:7 Ten years hence their ages will be of the ratio 3:4. Find the age of the son 10 years ago.

    1. 30
    2. 35
    3. 40
    4. 50
    5. None
Correct Answer: 1.


Question 3: The value of 999 of 995/999* 999 is:

    1. 998996
    2. 998997
    3. 998998
    4.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 4: What would you do when facing the following Traffic signals: FLASHING Yellow ?

    1. The same as a stop sign, Stop, yield the right of way, go when it is safe
    2. Drive with caution.
    3. Prepare to stop for red light.
    4. Stop, do not go until light is green, but you may go in the direction of the arrow if the way is clear.
    5.
Correct Answer: 2.


Question 5: In two alloys, the ratios of copper to zinc are 5:2 and 3:4. How many kilograms of the first alloy and the second alloy respectively should be melted together to obtain 28 kg of a new alloy with equal copper and zinc?

    1. 8 kg and 20 kg
    2. 4 kg and 24 kg
    3. 3 kg and 25 kg
    4. 7 kg and 21 kg
    5.
Correct Answer: 4.


Question 6: Mechanical Engineering
Which of the following constitutes lower paid

    1. cam and follower
    2. shaft running in a bearing
    3. flat belt running on a pulley
    4. none of the above
    5.
Correct Answer: 2.


Question 7: The quantity of water (in ml) needed to reduce 9 ml shaving lotion containing 50% alcohol to a lotion containing 30% alcohol, is:

    1. 4
    2. 5
    3. 6
    4. 7
    5.
Correct Answer: 3.


Question 8: Ram, Shyam and Gumnaam are friends. Ram is a widower and lives alone and his sister takes care of him. Shyam is a bachelor and his neice cooks his food and looks after his house. Gumnaam is married to Gita and lives in large house in the same town. Gita gives the idea that all of them could stay together in the house and share monthly expenses equally. During their first month of living together, each person contributed Rs.25. At the end of the month, it was found that Rs 92 was the expense so the remaining amount was distributed equally among everyone. The distribution was such that everyone recieved a whole number of Rupees. How much did each person recieve?

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
Correct Answer: 2.


Question 9: You need to prevent routing loops on an unreachable network so you configure a router to set the metric of that network to 16. The metric will stay at 16 until the router detects that the segment is operational once again. What method have you used to prevent routing loops?
Select the best answer

    1. hold-downs
    2. split horizon
    3. route poisoning
    4. Spanning-Tree Protocol
    5.
Correct Answer: 3.


Question 10: For 1 MB memory no of address lines required?

    1. 11
    2. 16
    3. 22
    4. 24
    5.
Correct Answer: 2.


Question 11: Rs. 20 is the true discount on Rs. 260 due after a certain time. What will be the true discount on the same sum due after half of the former time, the rate of interest being the same?

    1. Rs. 10
    2. Rs. 10.40
    3. Rs. 15.20
    4. Rs. 13
    5.
Correct Answer: 2.


Question 12: The day before the day before yesterday is three days after Saturday. What day is it today?

    1. Monday
    2. Tuesday
    3. Wednesday
    4. Thursday
    5. Friday
Correct Answer: 5.


Question 13: A,B,C and D are four consecutive even numbers respectively and thier average is 65.What is the product of A and D?

    1. 3968
    2. 4216
    3. 4092
    4. 4352
    5. None of these
Correct Answer: 2.


Question 14: A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years what is father's present age ?

    1. 40 years
    2. 50 years
    3. 70 years
    4. 90 years
    5.
Correct Answer: 1.


Question 15: Logical resoning
What is the next geometrical figure? 1)A triangle inside a square. 2) A pentagon enclosing a rectangle. 3) ?

    1. rectangle enclosing triangle
    2. pentagon enclosing triangle
    3. hexagon enclosing a pentagon
    4. square enclosing a triangle
    5.
Correct Answer: 3.


Question 16: In what ratio must a grocer mix two varieties of tea worth Rs.60 a kg and Rs.65 a kg so that by selling the mixture at Rs.68.20 a kg he may gain 10%?

    1. 3:2
    2. 3:4
    3. 3:5
    4. 4:5
    5.
Correct Answer: 1.


Question 17: Find the two largest numbers of four digits having 531 as their H.C.F are ?
Find the two largest numbers of four digits having 531 as their H.C.F are ?

    1. 9558,9027
    2. 9008,8289
    3. 9231,8733
    4. none
    5.
Correct Answer: 1.


Question 18: Find the product of the prime numbers between 1-20
Find the product of the prime numbers between 1-20

    1. 9699690
    2. 4849845
    3. 881790
    4. 510510
    5.
Correct Answer: 1.


Question 19: M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift

    1. D/(M-3)
    2. MD/3
    3. M/(D-3)
    4. 3D/(M2-3M)
    5.
Correct Answer: 4.


Question 20: In a two-dimensional array, X (9, 7), with each element occupying 4 bytes of memory, with the address of the first element X (1, 1) is 3000, find the address of X (8, 5).

    1. 4644
    2. 3216
    3. 8566
    4. 5856
    5.
Correct Answer: 2.


Question 21: A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

    1. 6%
    2. 7%
    3. 8%
    4. 4%
    5.
Correct Answer: 1.


Question 22: Two persons A and B working together can dig a trench in 8 hrs while A alone can dig it in 12 hrs. In how many hours B alone can dig such a trench

    1. 24hours.
    2. 22hours.
    3. 25hours.
    4. 21hours.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 23: How many 1's are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3

    1. 3
    2. 5
    3. 2
    4. 4
    5.
Correct Answer: 4.


Question 24: Which one of the following was not included in South African constitution as similar to Indian Constitution?

    1. Human rights
    2. Sovereign rights
    3. Secularism
    4. Democratic
    5.
Correct Answer: 3.


Question 25: Full form of CASE

    1. computer aided s/w engg
    2. computer aided System engg
    3. computer aided Solution engg
    4. None Of the Above
    5.
Correct Answer: 1.


Question 26: The difference between a number and its three-fifth is 50.What is the number?

    1. 75
    2. 100
    3. 125
    4. None of these
    5.
Correct Answer: 3.


Question 27: A can complete a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.

    1. 220 km
    2. 224 km
    3. 230 km
    4. 234 km
    5.
Correct Answer: 2.


Question 28: The entry ticket to a trade fair was increased by 20% . Then the visitors were reduced by 10% The daily money receipts are then increased by

    1. 8%
    2. 9%
    3. 4%
    4. 6%
    5.
Correct Answer: 1.


Question 29: (800/64)* (1296/36) =?

    1. 420
    2. 460
    3. 500
    4. 540
    5. None of these
Correct Answer: 5.


Question 30: 35% of what number is 70?
35% of what number is 70?

    1. 100
    2. 110
    3. 150
    4. 175
    5. 200
Correct Answer: 5.


Question 31: If a merchant offers a discount of 30% on the list price, then she makes a loss of 16%. What % profit or % loss will she make if she sells at a discount of 10% of the list price?

    1. 6% loss
    2. 0.85% profit
    3. 8% loss
    4. 6.65% loss
    5.
Correct Answer: 3.


Question 32: In how many years will a sum of Rs. 800 at 10% per annum compounded semi-annually become Rs. 926.10?

    1. 1?
    2. 1½
    3. 2?
    4. 2½
    5.
Correct Answer: 2.


Question 33: Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of

    1. 30
    2. 32
    3. 34
    4. 35
    5.
Correct Answer: 2.


Question 34: Stafford Cripps was a member of the

    1. Conservative party
    2. Liberal party
    3. Labour Party
    4. Official hierachy
    5.
Correct Answer: 3.


Question 35: How long will Lucy have to wait before her $2,500 invested at 6% earns $600 in simple interest?
How long will Lucy have to wait before her $2,500 invested at 6% earns $600 in simple interest?

    1. 1 years
    2. 2 years
    3. 3 years
    4. 4 years
    5. 5 years
Correct Answer: 4.


Question 36: A manufacturer undertakes to supply 2000 pieces of a particular component at Rs.25 per piece.According to his estimates ,even if 5% fail to pass the quantity tests ,there he will make a profit of 25%.However, as it turned out,50% of the components were rejected .What is the loss to the manufaturer?

    1. Rs.12,000
    2. Rs.13,000
    3. Rs.14,000
    4. Rs.15,000
    5.
Correct Answer: 2.


Question 37: If a dealer had sold a stereo for $600, he would have made a 20% profit. Instead, the dealer sold it for a 40% loss. At what price was the stereo sold?

    1. $300
    2. $315
    3. $372
    4. $400
    5. $440
Correct Answer: 1.


Question 38: Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of band c are equal

    1. 70,15,15
    2. 50,25,25
    3. 60,20,20
    4. 40,30,30
    5.
Correct Answer: 2.


Question 39: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is :

    1. Rs. 650
    2. Rs. 690
    3. Rs. 698
    4. Rs. 700
    5.
Correct Answer: 3.


Question 40: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group which is the one that does not belong to that group?

    1. Radish
    2. Orange
    3. Pear
    4. Mango
    5. Apple
Correct Answer: 1.


Question 41: A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

    1. 7
    2. 8
    3. 11
    4. 12
    5.
Correct Answer: 3.


Question 42: In a sports contest there were m medals awarded on n successive days (n > 1). 1. On the first day 1 medal and 1/7 of the remaining m - 1 medals were awarded. 2. On the second day 2 medals and 1/7 of the now remaining medals was awarded; and so on. 3. On the nth and last day, the remaining n medals were awarded. How many days did the contest last, and how many medals were awarded altogether?

    1. 33 medals were awarded and the contest was for 6 days
    2. 36 medals were awarded and the contest was for 5 days
    3. 32 medals were awarded and the contest was for 7 days
    4. 36 medals were awarded and the contest was for 6 days
    5.
Correct Answer: 4.


Question 43: The flowers in a basket become double after every minute. In one hour, the basket becomes full. After how many minutes, the basket would be half-filled?

    1. 59
    2. 23
    3. 46
    4. 75
    5.
Correct Answer: 1.


Question 44: A is thrice as good a workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:

    1. 45/2
    2. 45/3
    3. 45/4
    4.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 45: Two trains 200mts and 150mts are running on the parallel rails at this rate of 40km/hr and 45km/hr.In how much time will they cross each other if they are running in the same direction.

    1. 262sec
    2. 254sec
    3. 252sec
    4. 242sec
    5. 352sec
Correct Answer: 3.


Question 46: Find least number which when divided by 20,25,35,40 leaves remainders 14,19,29,34.

    1. 1394
    2. 1395
    3. 1396
    4.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 47: If Rs20/- is available to pay for typing a research report & typist A produces 42 pages and typist B produces 28 pages. How much should typist A receive?

    1. 10
    2. 12
    3. 14
    4. 16
    5.
Correct Answer: 2.


Question 48: If two cards are taken one after another without replacing from a pack of cards.What will be the probability of 2 cards to be drawn?
If two cards are taken one after another without replacing from a pack of cards.What will be the probability of 2 cards to be drawn?

    1. ans :- 1/13 * 1/12
    2. ans :- 1/13 * 1/17
    3. ans :- 1/3 * 1/17
    4. ans :- 1/13 * 1/14
    5.
Correct Answer: 2.


Question 49: There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

    1. 6c2/10c2
    2. 6c3/10c3
    3. 6c1/10c1
    4. None Of The Above
    5.
Correct Answer: 1.


Question 50: INDIAN CONSTITUTION - INTRODUCTION
WHY WAS THE CONSTITUTION OF INDIA PROMULGATED ON JANUARY 26, 1950?

    1. BECAUSE January 26, 1950 WAS AN AUSPICIOUS DAY
    2. BECAUSE Dr. AMBEDKAR WANTED IT TO BE PROMULGATED ON THIS DAY
    3. BECAUSE NOVEMBER 26, 1949 WAS AN INAUSPICIOUS DAY
    4. BECAUSE IN 1929, THE INDIAN NATIONAL CONGRESS HAD PASSED A RESLOUTION UNDER THE PRESIDENTSHIP OF PANDIT JAWAHARLAL NEHRU IN ITS LAHORE SESSION TO OBSERVE January 26 EVERY YEAR AS “PURNA SWARAJYA” OR INDEPENDENCE DAY.
    5.
Correct Answer: 4.


Question 51: Srinagar is situated on the bank of the river

    1. Ravi
    2. Sutlej
    3. Jhelum
    4. Chenab
    5.
Correct Answer: 3.


Question 52: The sum of three consecutive multiples of 3 is 72 .What is the largest number?

    1. 21
    2. 24
    3. 27
    4. 28
    5.
Correct Answer: 3.


Question 53: The difference between 8 times a number and 3 times the number is 165. The number is :

    1. 32
    2. 33
    3. 34
    4. 38
    5.
Correct Answer: 2.


Question 54: Which of these ways is a way that mammals gain water?

    1. sweat
    2. faces
    3. food
    4. urine
    5.
Correct Answer: 3.


Question 55: As the burglar did not find anything in the box he

    1. set it in fire
    2. fired it
    3. set fire on it
    4. set it on fire
    5. set it on the fire
Correct Answer: 1.


Question 56: Simple Interest
Babu invested certain amount in three different schemes A, B and C with the rate of interest 10% p.a., 12% p.a. and 15% p.a. respectively. If the total interest accrued in one year was Rs. 3200 and the amount invested in Scheme C was 150% of the amount in

    1. Rs. 5000
    2. Rs. 6500
    3. Rs. 8000
    4. Cannot be determined
    5. None of these
Correct Answer: 1.


Question 57: The diameter of the driving wheel of a bus is 140cm. How many revolutions per minute must the wheel make inorder to keep a speed of 66 kmph?

    1. 250
    2. 252
    3. 255
    4.
    5.
Correct Answer: 1.


Question 58: 12 members were present at a board meeting. Each member shook hands with all of the other members before & after the meeting. How many hand shakes were there?

    1. 130
    2. 120
    3. 132
    4. 124
    5.
Correct Answer: 3.


Question 59: In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

    1. y/(x + y)
    2. x/xy
    3. x/(x + y)
    4. y/xy
    5.
Correct Answer: 3.


Question 60: The price of 349 coconuts are Rs 2094. What will be the price of 26 dozens of coconuts?

    1. Rs 1662
    2. Rs 1562
    3. Rs 2062
    4. Rs 1872
    5. None of these
Correct Answer: 4.


Question 61: A wizard named Nepo says "I am only three times my son\\\'s age. My father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240 years old." How old is Nepo?

    1. 360 Years old
    2. 340 Years old
    3. 300 Years old
    4. 260 Years old
    5.
Correct Answer: 1.


Question 62: A can do a piece of work in 80 days. He works at it for 10 days and then B alone finishes the remaining work in 42 days. In how much time will A&B, working together, finish the work?

    1. 30
    2. 40
    3. 50
    4. 60
    5. 70
Correct Answer: 1.


Question 63: A rectangular plate with length 8 inches, breadth 11 inches and thickness 2 inches is available. What is the length of the circular rod with diameter 8 inches and equal to the volume of the rectangular plate?

    1. 2.5 inches
    2. 1.5 inches
    3. 3.5 inches
    4. 4.5 inches
    5. None of the above
Correct Answer: 3.


Question 64: find the average of first 20 multiples of 7.

    1. 73.5
    2. 80.5
    3. 74.5
    4. 75.5
    5. None of these
Correct Answer: 1.


Question 65: Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/ hr and 36 km / hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is :

    1. 50 m
    2. 72 m
    3. 80 m
    4. 82 m
    5.
Correct Answer: 1.


Question 66: If the length of the rectangle is reduced by 20% and breath is increased by 20 % what is the net change ?

    1. 4% decrease
    2. 3% decrease
    3. 4% Increase
    4. none of the above
    5.
Correct Answer: 1.


Question 67: Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank

    1. 17 1/7 mins
    2. 20 mins
    3. 8 mins
    4. none of these
    5.
Correct Answer: 1.


Question 68: Pipe A will fill the tank in 6hr and B in 4hr,if the pipes are opened alternatively, in which A is opened first, then how many hours it will take to fill the tank?

    1. 4 hour
    2. 5 hour
    3. 56 hour
    4. 6 hour
    5.
Correct Answer: 2.


Question 69: If 3/5 of a cistern is filled in 1 minute, how much more time will be required to fill the rest of it ?

    1. 30 sec
    2. 40 sec
    3. 36 sec
    4. 24 sec
    5.
Correct Answer: 2.


Question 70: The time taken by the light to reach the earth from sun

    1. 7mins
    2. 8mins
    3. 8secs
    4. 1min
    5.
Correct Answer: 2.


Question 71: A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is

    1. terminal adapter
    2. bulletin board
    3. modem
    4. terminal emulation
    5.
Correct Answer: 4.


Question 72: The total work done on the particle is equal to the change in its kinetic energy

    1. Always
    2. Only if the forces acting on the body are conservative.
    3. Only if the forces acting on the body are gravitational
    4. Only if the forces acting on the body are elastic
    5.
Correct Answer: 1.


Question 73: A student was asked to find the arithmetic mean of the numbers 3,11,7,9,15,13,8,19,17,21,14 and x.He found the mean to be 12 .What should be the number in the place of x?

    1. 3
    2. 7
    3. 17
    4. 31
    5.
Correct Answer: 2.


Question 74: Some people accused John of thinking too much. He would sometimes ponder on a subject for months at a time. Ponder means
Some people accused John of thinking too much. He would sometimes ponder on a subject for months at a time. Ponder means

    1. Resolve
    2. Meditate
    3. Discuss
    4. Fret
    5.
Correct Answer: 2.


Question 75: On a particular day A and B decide that they would either speak the truth or will lie. C asks A whether he is speaking truth or lying? He answers and B listens to what he said. C then asks B what A has said B says "A says that he is a liar". What is B speaking ?

    1. Truth
    2. Lie
    3. Truth when A lies
    4. Cannot be determined
    5.
Correct Answer: 2.


Question 76: IBM stands for

    1. Intellectual Business Method
    2. International Business Machine
    3. Indian Business Mandir
    4. none of the above
    5.
Correct Answer: 2.


Question 77: Find the next number in the following series 2.5.9.19.37.................

    1. 75
    2. 85
    3. 95
    4. 105
    5.
Correct Answer: 1.


Question 78: A contractor agreeing to finish a work in 150 days, employed 75 men each working 8 hours daily. After 90 days, only 2/7 of the work was completed. Increasing the number of men by ________ each working now for 10 hours daily, the work can be completed in time.

    1. 151 men
    2. 148 men
    3. 150 men
    4. 149 men
    5.
Correct Answer: 3.


Question 79: Pick the odd one out. A) Baboon B) Gibbon C) Chimpanzee D) Gorilla E) Jaguar

    1. Baboon
    2. Gibbon
    3. Chimpanzee
    4. Gorilla
    5. Jaguar
Correct Answer: 5.


Question 80: x (223 +?) = 71

    1. 345
    2. 234
    3. 256
    4. 245
    5.
Correct Answer: 1.


Question 81: At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?

    1. 3000
    2. 3125
    3. 3025
    4. 4025
    5.
Correct Answer: 2.


Question 82: tony is older than mary who is younger than Thomas. tom is older than Gary who is older than Thomas. tony is younger than Thomas. Who is the youngest?

    1. tom
    2. GARY
    3. THOMAS
    4. mary
    5. tony
Correct Answer: 4.


Question 83: In the following question,there is a certain relationship between two given words on one side of : : and one word is given on another side of : :while another word is to be found from the given alternatives,having the same relation with this word as the words of the given pair bear. Choose the correct alternative. Chef : Restaurant : : Druggist : ?

    1. medicine
    2. pharmacy
    3. store
    4.
    5.
Correct Answer: 2.


Question 84: Anand and deepak started a business investing Rs.22,500 and Rs.35,000 respectively .Out of a total profit of Rs.13,800 ,Deepak's share is ?

    1. Rs.5400
    2. Rs.7200
    3. Rs.8400
    4. Rs.9600
    5.
Correct Answer: 3.


Question 85: A coffee seller has two types of coffee Brand A costing 5 bits per pound and Brand B costing 3 bits per pound. he mixes two brands to get a 40 pound mixture. he sold this at 6 bits per pound. the seller gets a profit of 33 1/2 percent. how much he has used Brand A in the mixture?

    1. 40
    2. 30
    3. 20
    4. 25
    5.
Correct Answer: 2.


Question 86: Consider the following statements in respect of the Michigan Studies on leadership: 1. Production-oriented leaders are associated with low group productivity. 2. The Research objective of these studies was to locate behavioural characteristics of leaders. 3. Employee-oriented leaders are associated with higher job satisfaction. Which of the statements given above is/are correct?

    1. 1,2 and 3
    2. 2 and 3 only
    3. 1 and 3 only
    4. 3 only
    5.
Correct Answer: 1.


Question 87: A train crosses a platform in 60 seconds, traveling at the speed of 54 kmph. If the length of the platform is 500 metres, what is the length of the train?

    1. 500m
    2. 400m
    3. 450m
    4. 600m
    5.
Correct Answer: 2.


Question 88: Sum of ages of Ram and Mohan is 3 times the age of Shyam. Seven years hence the ratio 3 : 1 would be reduced to 5 : 2. The present age of Shyam is :

    1. 5 years
    2. 7 years
    3. 9 years
    4. None of these
    5.
Correct Answer: 4.


Question 89: Which number should come next in the series? 1 - 1 - 2 - 3 - 5 - 8 - 13

    1. 8
    2. 13
    3. 21
    4. 26
    5.
Correct Answer: 3.


Question 90: The product of two numbers is 9375 and the quotient ,when larger one is divided by smaller ,is 15.The sum of the numbers is ?

    1. 380
    2. 395
    3. 400
    4. 425
    5.
Correct Answer: 3.


Question 91: Find the next term in the series 8,24,12,36,18,54, ?

    1. 14
    2. 27
    3. 25
    4. None of the above
    5.
Correct Answer: 2.


Question 92: Vivek travelled 1200km by air which formed 2/5 of his trip.One third of the whole trip , he travelled by car and the rest of the journey he performed by train. The distance travelled by tain was???

    1. 800
    2. 240
    3. 230
    4. 340
    5.
Correct Answer: 1.


Question 93: Which word in brackets is closest in meaning to the word in capitals? BRUNT

    1. nonsense
    2. tawny
    3. impact
    4. edifice
    5. dull
Correct Answer: 3.


Question 94: Consider the following code: interface IShape { int Rectangle(int l, int b); int Circle(int r); int Triangle(int l, int b, int h); int Square(int s); } class Geometry:IShape { int IShape.Rectangle(int l, int b) {} int IShape.Circle(int r) {} } class Draw:Geometry, IShape { int IShape.Triangle(int l, int b, int h) {} int IShape.Square(int s) {} } Which methods enable you to implement interface mapping of the class Draw?

    1. The method Rectangle from the class Draw and the method Square from the class Geometry
    2. The method Circle from the class Draw and the method Triangle from the class Geometry
    3. The methods Triangle and Rectangle from the class Draw and the methods Circle and Square from the class Geometry
    4. The methods Triangle and Square from the class Draw and the methods Circle and Rectangle from the class Geometry
    5.
Correct Answer: 4.


Question 95: If the sum of a number and its square is 182, what is the number?

    1. 15
    2. 26
    3. 28
    4. 91
    5. None of these
Correct Answer: 5.


Question 96: A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?
Ans..

    1. 19 hours
    2. 17 hours
    3. 18 hours
    4. none of the above
    5.
Correct Answer: 3.


Question 97: Ayesha's father was 38 years of age when she was born while her mother was 36 years old when her brother four years younger to her was born.What is the difference between the ages of her parents?

    1. 2 years
    2. 4 years
    3. 6 years
    4. 8 years
    5.
Correct Answer: 3.


Question 98: Arun is 10th from the front in a queue. In the same queue, Bharat is 12th from the other end. A minimum of how many should be there in the queue to prove both the staements correct?

    1. 22
    2. 24
    3. 20
    4. 12
    5.
Correct Answer: 4.


Question 99: Sixteen men can complete a work in twelve days. Twenty four children can complete the same work in 18 days. 12 men and 8 children started working and after eight days three more children joined them. How many days will they now take to complete the remaining work?

    1. 4
    2. 5
    3. 6
    4. 7
    5. 8
Correct Answer: 1.


Question 100: Find the odd one out 5,16,6,16,7,16,9

    1. 9
    2. 5
    3. 16
    4.
    5.
Correct Answer: 1.