(Paper) Infosys Fresher Job Interview Placement Paper Part-2: 04-Nov-2010

http://placementpapers.net/helpingroot/images/promo/infosys-logo.jpg

infosys

Job Interview Placement Paper

1. There are 6561 balls out of them 1 is heavy. Find the min. no. of times the balls have to be weighed for finding out the heavy ball.
Ans
. 8

2. If I walk with 30 miles/hr i reach 1 hour before and if i walk with 20 miles/hr i reach 1 hour late. Find the distance between 2 points and the exact time of reaching destination is 11 am then find the speed with which it walks.
Ans
. 120miles and 24 miles/hr

3. When you reverse the digits of age of father u will get the age of son. One year ago the age of father was twice that of son's age. What are the current ages of father and son?
Ans
: 73 & 37

4. In a class there are less than 500 students. When it is divided by 3 it gives a whole number. Similarly when it is divided by 4, 5 or 7 gives a whole number. Find the no. of students in the class
Ans
: 420

5. A coffee seller has two types of coffee Brand A costing 5 bits per pound and Brand B costing 3 bits per pound. He mixes two brands to get a 40 pound mixture. He sold this at 6 bits per pound. The seller gets a profit of 33 1/2 percent. How much he has used Brand A in the mixture?
Ans
: 30 pounds

6) Which figure completes the series?
Ans
: A

7) Which figure completes the series?
Ans
: C

8) Which figure completes the series?
Ans
: C

9) Which figure completes the series?
Ans
: D

10) Which figure completes the series?
Ans
: B

Directions: 11-15: In each question below are given three Statements followed by three Conclusions numbered I, II and III. You have to take the given Statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given Conclusions logically follows from the given Statements disregarding commonly known facts.

 Statements:

Some cycles are busses. All cars are buses. Some buses are trains. Conclusions:
I. All cares are cycles.
II. Some trains are buses.
III. Some trains are cars.
(1) None follows (2) Only I and II follow (3) Only land III follow (4) Only II and III follow (5) None of these
Ans: 4

12. Statements: All pencils are sticks. Some sticks are notes. All diaries are notes. Conclusions:
I. Some notes are diaries.
II. Some sticks are pencils.
III. Some diaries are sticks
(1) All follow
(2) Only I follow
(3) Only I and II follow
(4) Only II follows
(5) None of these
Ans: 5

13. Statements: Some buds are leaves. No leaf is fruit. Some fruits are buds.
Conclusions:
I. Some fruits are leaves.
II. All buds are fruits.
III. Some leaves are buds.
(1) Only I or II follows
(2) Only III follows
(3) Only II follows
(4) None follows
(5) None of these
Ans: 2

14. Statements: Some birds are animals. All animals are rivers. Some rivers are lions.
Conclusions:
I. Some lions are animals
II. Some rivers are birds
III. No animal is lion
(1) Only II follows
(2) Only either I or III follows
(3) I and II follows
(4) Only either II or III follow
(5) None of these
Ans: 3

15. Statements: All boxes are pans Some boxes are jugs .Some jugs are glasses. Conclusions:
I. Some glasses are boxes
II. No glass is box
III. Some jugs are pans
IV. No jug is pan
(1) Only I and II follows (2) Either I or II and III follows (3) Only III follows (4) Either I or II , and either III or IV follow (5) None of these
Ans: B

Directions: 16-20 Use the following answer choices for the questions below.

  • Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked.
  • Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked.
  • Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.
  • Each statement alone is sufficient to answer the question.
  • Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer the statements.

16) If the average size of 3 accounts is $1 million, is the smallest account less than $500,000?
1. The largest account is $1.3 million.
2. One of the accounts is $0.7 million.
Ans: C

17) Is the product of x and y greater than 60?
1. The sum of x and y is greater than 60.
2. Each of the variables is greater than 2.
Ans: C

18) What is the value of y?
1. y - 3 = 2
2. y2 = 25
Ans: A

19) What was the percent increase of Company A's stock between June 1 and June 30, 2000?
1. The stock gained $5 in value during June 2000.
2. The stock rose 12% during the first half of the month.
Ans: E

20) Which company reported the larger dollar increase in earnings?
1. Company A reported that its earnings increased by 5%.
2. Company B reported that its earnings increased by 7%.
Ans: E

21. Ramesh starting from a fixed point goes 15 km towards North and then after turning to his right he goes 15 km. then he goes 10, 15 and 15 metres after turning to his left each time. How far is he from his starting point?
(A) 5 metres
(B) 10 metres
(C) 20 metres
(D) 15 metres
(E) Can not be determined
Ans: (B)

22. Sonalika goes 12 km towards North from a fixed point and then she goes 8 km towards South from there. In the end she goes 3 km towards east. How far and in what direction is she from her starting point?
(A) 7 km East
(B) 5 km West
(C) 7 km West
(D) 5 km North-East
(E) None of these
Ans: (D)

23. Sunita goes 30 km towards North from a fixed point, then after turning to her right she goes 15 km. After this she goes 30 km after turning to her right. How far and in what direction is she from her starting point?
(A) 45 km, East
(B) 15 km, East
(C) 45 km, West
(D) 45 Km, North
(E) None of these
Ans: (B)

24. Kanchan goes 5 m towards east from a fixed point N and then 35 km after turning to her left. Again she goes 10 metres after turning to her right. After this she goes 35 m after turning to her right. How far is she from N?
(A) 40 m
(B) At N
(C) 10 m
(D) 15 m
(E) None of these
Ans: (D)

25. Shri Prakash walked 40 metres facing towards North. From there he walked 50 metres after turning to his left. After this he walked 40 metres after turning to his left. How far and in what direction is he now from his starting point?
(A) 40 m, North
(B) 50 m, West
(C) 10 m, East
(D) 10 m, West
(E) None of these
Ans: (B)

I. Directions: (Question 26 to 30): Read the following information carefully and answer the questions given it.

There are six persons A B C D E and F in a school. Each of the teachers teaches two subjects, one compulsory subject and the other optional subject. D's optional subject was History while there others have it as compulsory subject. E and F have Physics as one of their subjects. F's compulsory subject is Mathematics which is an optional subject of both C and E. History and English are A's subjects but in terms of compulsory and optional subjects, they are just reverse of those of D's. Chemistry is an optional subject of only one of them. The only female teacher in the school has English as her compulsory subject.

26. What is C's compulsory subject?
A) History
B) Physics
C) Chemistry
D) English
E) Mathematics
Ans: A

27. Who is a female member in the group?
A) A
B) B
C) C
D) D
E) E
Ans: D

28. Which of the following has some compulsory and optional subjects as those of F's ?
A) D
B) B
C) A
D) C
E) None of these
Ans: E

29. Disregarding which is the compulsory and which is the optional subject, who has the same two subject combination as F?
A) A
B) B
C) E
D) D
E) None of these
Ans: C

30. Which of the following groups has History as the compulsory subject?
A) A,C,D
B) B,C,D
C) C,D
D) A,B,C
E) A,D
Ans: D

Previous|Next

Company Name: Infosys
No of Rounds:
Aptitude Test
Exam/Interview Date: 04-Nov-2010
Location : Delhi