(Paper) SBI Bank PO/Clerical Exam Model Paper - General English

SBI Bank PO/Clerical Exam Model Paper - General English

SBI Bank Clerk exam model Papers for 2009 recruitment or SBI previous papers or SBI Clerk sample question Papers or SBI Clerk Placement Papers of SBI Clerk General English paper is as follows.

SBI BANK CLERK MODEL QUESTIONS

General English
1. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
(a) You would not have used (b) such an insulting language (c) if you would have been accompanied (d) by your elder brother. (e) No error
Answer – c

2.Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
All the furnitures have been (a)/ replaced by the owner of the house (b)/ before shifting. (c)/ No error. (d)
Answer – a

3.Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
As soon as I shall reach New Delhi (a)/ I shall send you the file (b)/ you have asked for. (c)/ No error. (d)
Answer – a

4.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
He does not suffer from any ……. disease at all.
a. Acute
b. Chronic
c. Temporary
d. Irregular
Answer – b

5.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
We are not sure if their business is strictly ………
a. Prudent
b. Honest
c. Judicious
d. Legitimate
Answer – a

6.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The claims made by the manufacturer of the product are so extravagant that only the …… will accept them on face value.
a. Cynical(placementpapers.fresherjobs4u.com)
b. Gullible
c. Rich
d. Indifferent
Answer – b

7.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
Justice should be ….. even-handedly.
a. Discharged
b. Performed
c. Declared
d. Administered
Answer – d

8.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The leader of the opposition party condemned the communal riots in … terms.
a. Unambiguous
b. Unparliamentary
c. Unequivocal
d. Uncontrollable
Answer – c

9.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
They should spend less time … about and more with their children.
a. Gallivanting
b. Gravitating
c. Frisking
d. Flirting
Answer – c

10.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The Government’s handling of the situation led to …… violations of human rights.
a. Tumultuous
b. Obvious
c. Ostensible
d. Flagrant
Answer – d

11.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
A bullet …….. his cheek.
a. Grazed
b. Glazed
c. Grasped
d. Screamed
Answer – a

12.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The injured man was still groggy and could only give a ….. account of the accident.
a. Garish
b. Gangling
c. Garbled
d. Garrulous
Answer – c

13. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The teacher’s counsel had a …….. effect on the mischievous student’s conduct.
a. Memorable
b. Salutary
c. Sudden
d. Forceful
Answer – b

14.In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The majority of village folk in India are illiterate and …. superstitious.

(a) Overtly (b) Delicately (c) Stubbornly (d) Covertly (e) Critically(placementpapers.fresherjobs4u.com)
Answer – c

15.In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I must admit, my parents stood by me in my times of …… .
(a) Passion (b) Duress (c) Involvement (d) Development (e) Criticism
Answer – b


Suggested Reading For SBI Probationary Officer Recruitment Examination 2011

Buy SSC - Combined Graduate Level

ORDER ONLINE NOW!






Daily Freshers JOBS Via Email