(PAPER) WIPRO Sample Question Paper -1

(PAPER) WIPRO Sample Question Paper -1

Wipro Question Paper -1

The questions 41-46 are based on the following pattern.The problems below contain a question
and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the
statements are sufficient for answering the questions.The correct answer is

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement(II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.

41. What is John's age?

(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago

Ans. (C)


42. What is the distance from city A to city C in kms?

(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C

Ans. (D)


43.Is A=C ? A,B,C are real numbers

(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B

Ans. (C)


44. What is the 30th term of a given sequence ?

(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2

Ans. (A)


45.Was Avinash early, on time or late for work?

(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow

Ans. (D)


46. What is the value of A if A is an integer?

(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0

Ans. (B)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



47. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 km
(d) 6.4 km

Ans. (b)


48. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as

(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather

Ans. (c)


49. Find the next number in the series
1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45

Ans. (a)


50. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678.
      Then the code for the word "MANGO" would be

(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347

Ans. (d)


51. If "PROMPT" is coded as QSPLOS ,then "PLAYER" should be

(a) QMBZFS
(b) QWMFDW
(c) QUREXM
(d) URESTI

Ans. (a)

 

The questions 52-53 are based on the following data

6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner.Since A does not like C, he doesn't sit either opposite or beside C.B and F always like to sit opposite each other.

52. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)

Ans. (c)


53. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?

(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)

Ans.(d)


54. Complete the sequence
A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _

(a) B, F
(b) Y, C
(c) G, I
(d) K, O

Ans.(b)


55. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travels
      6km towards west. Where is he with respect to his starting position?

(a) 13km east
(b) 13km northeast
(c) 13km northwest
(d) 13km west

Ans. (c)


56. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times.
     What is the probability that they tell the truth at the same time

(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14

Ans.(b)


57. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

Ans. (c)


58. Transponders are used for which of the following purposes

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d)  None of the above

Ans. (c)


59. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

Ans. (a)


60. Virtual functions allow you to

(a) Create an array of type pointer-to-base-class that can hold pointers to derived classes
(b) Create functions that have no body
(c) Group objects of different classes so they can all be accessed by the same function code
(d) Use the same function call to execute member functions to objects from different classes

 
62. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case
      and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

Ans. (a)


63. What details should never be found in the top level of a top-down design?

(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above

Ans. (c)


64. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler

(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)

Ans. (d)


65. Banker's algorithm for resource allocation deals with

(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these

Ans. (b)


66. Thrashing can be avoided if

(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above

Ans. (a)


67. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixedband channels

Ans. (b)


68. A feasibility document should contain all of the following except

(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams

Ans. (d)


69. What is the main function of a data link content monitor?

(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

Ans. (a)


70. Which of the following is a broadband communications channel?

(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above

Ans. (d)


71. Which of the following memories has the shortest access time?

(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM

Ans. (a)


72. A shift register can be used for

(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above

Ans. (d)


73. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?

(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU

Ans. (a)


74. Subschema can be used to

(a) Create very different, personalized views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schema's description
(d) All of the above

Ans. (d)




Search more content related to Wipro..

 more resources coming soon.....keep visiting..





Daily Freshers JOBS Via Email