(PUZZLES) INFOSYS INTERVIEW PUZZLES WITH ANSWERS

Contributor: CHETANA-JOBS Group

I HAVE COLLECTED THESE QUESTIONS AND ANSWERS FROM THE MAILS IN THE GROUP ONLY. FOR 3-4 QUESTIONS ONLY I HAVE FOUND THE ANSWER WITH THE HELP OF MY TEACHERS. SO KEEP IN MIND THAT THESE ANSWERS MAY NOT BE 100% CORRECT. TRY TO SOLVE IT YOURSELF.

1. You are given two candles of equal size, which can burn 1 hour each. You have 
to measure 90 minutes with these candles. (There is no scale or clock). Also u r 
given a lighter.

Ans: 1. First light up the two ends of the 1st candle. When it will burn out light up 
one end of the second candle. (30+60=90)

2. Try the similar problem to measure 45 minutes.

Ans: First light-up the two ends of the 1st candle and one end of the 2nd candle. 

When the 1st candle will burn out ,then light up the both ends of the 2nd candle
(15+30=45)

3. You r given a thermometer. What can u do by this without measuring the 
temperature?

Ans: if u put thermometer into a tree it won?t grow anymore, will just die off

4. How it is possible to place four points that are equidistance from each other?

OR
U r a landscape designer and your boss asked u to design a landscape such
that you should place 4 trees equidistance from each other. 
(Distance from each tree to the other must be same)

Ans: Only 3 points can be equidistant from each other. But if u place points in the 
shape of a pyramid then its possible

5. You are given a cake; one of its corner is broken. How will u cut the rest into
Two equal parts?

Ans: Slice the cake

6. How will you recognize the magnet & magnetic material & non-magnetic material?

Ans: Drag one piece of material over another. There is no attractive force in the 
middle portion of the magnet. 

OR
Get a piece of thread and tie up with the one bar and check for poles. If it iron bar
then it moves freely and if it is magnetic bar then it fix in one direction according to 
poles.


7. If one tyre of a car suddenly gets stolen.... and after sometime u find the tyre 
without the screws how will u make ur journey complete?

Ans: Open 3 screws, 1 from each tyre and fix the tyre.

8. How can u measure a room height using a thermometer?

Ans: temp varies with height. but its dependent on various other factors like 
humidity, wind etc.

9. What is the height of room if after entering the room with a watch ur head 
strikes a hanging bulb?

Ans: Oscillate the hanging bulb. Calculate the time period for one complete 
oscillation by Simple Harmonic Motion (SHM) of the handing bulb. Put it in the 
formula T=2 * 3.14 * (L/G)^1/2 
L will be the length of the hanging thread.
Add the L with ur height to get the height of the room.

OR
Ans: Drop it from the room and find the time at which it strikes the floor. Using
physics formula s = (at^2)/2 (IM NOT SURE ABOUT THIS ONE)

10. Color of bear.... if it falls from 1m height in 1s.

Ans: We get 'g' perfect 10 which is only in poles...hence polar bear...color White

11. How will you measure height of building when you are at the top of the building?
And if you have stone with you.

Ans: Drop the stone and find the time taken for the stone to reach the ground. find 
height using the formula 
s = a + gt ( s = height, a= initial velocity=0, g=9.8m/s, t = time taken)

12. How wud u catch and receive a ball in same direction? (Dropping is from north
And receiving from bottom not accepted, as it is 2 directions)

Ans: ?

13. 25 statements given. Some tell truth, some false and some alternators. Find out
the true statements.

Ans: ?

14. Can u make 120 with 5 zeros?

Ans: Factorial (factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)) = 
120

15.There are three people A, B, C. Liars are of same type and Truth speaking people
are of same type. Find out who is speaking truth and who is speaking false from the 
following statements:

a) A says: B is a liar.
b) B says: A and C are of same type.

Ans: lets assume A is speaking truth. It means B is a liar then it means A and C are
not of same type.

16.5 swimmers A, B, C, E, F and many conditions of their positions like there are
Two b/w A & F, B doesn't win etc the question was to find who was b/w like E & D?

Ans: ?

17. in a race u drove 1st lap with 40kmph and in the second lap at what speed u 
must drive so that ur average speed must be 80kmph.

Ans: its impossible! if u drove the first lap in 40 kmph, its impossible that the 
average speed of both the laps is 80kmph.

for eg. consider one lap distance = 80km.
time req. to cover 1 lap = 80km/40kmph = 2 hrs.

if the avg. speed is 80kmph, then the total time would have taken = 

160kms/80kmph = 2 hrs.

same is the case with any other distance u consider. so the avg to be 80kmph is 
impossible

18. You have to draw 3 concentric circles with a line passing thru their center
without lifting hand. 

Ans: Start the line complete one circle move inside circles along the line and then
draw second circle. Like wise rest.

19. A rectangular paper is there. At a corner a rectangular size paper is taken from
it. Now you have to cut the remaining paper into two equal halves.

Ans: try it on the paper. You must fold the part that has complete paper and select
Half of it and then fold the part that cut and selects half of it and then cut along 
the folding. (I DONT UNDERSTAND THIS ONE!!)

20. Value of (x-a)(x-b)???..(x-z)

Ans: 0 as there?s X-X term

21. There are 9 coins. 8 are of 1 gm and 1 is of 2 grams. How will you find out the
heavier coin in minimum number of weighing and how many weighing it will need?

Ans: 2 weighing ( Divide the number of coins into 3 parts at each weighing)

Hiii can u plz send me english question paper

sir,
please send me english question papers of infosys placement papers

hai fnds could u plz send me

hai fnds could u plz send me infosys previous quo of english section
my mail id is rahul0189@gmail.com

infosis interview question

hi friends could u pls send me infosis interview questions. I have my interview on 20-01-2011, my mail id is
'vivekchandran555@gmail.com'

infosys ques papers

hi friends cud u plz send me infoysys previous year question papers with answers urgently.hav my test on 20th of this month.jst 5 dayz..
thankin u in advance

paper

hi
i want infosys previous papers with answers urgent.i have exam on 10th of this month.plz help me.if anybody have those papers,plz send to my mail.
navpreet singh

urgent

hi,
i want infosys previous papers with answers urgent.i have exam on 10th of this month.plz help me.if anybody have those papers,plz send to my mail.

infosys papers

INFOSYS PAPER & INTERVIEW - SANGALI

I remember some questions of Infosys Logic paper.

1. A group of friends went to a hotel for Dinner. After having their dinner the Bill Amount was of Rs 2400. So they decided to distribute it into equal amount for each. In the group two friends forget to bring their purses along with them. So later on it has been decided that Rs 100 has to be paid more by the other friends on calculated amount. So total how many friends were there in the Group?

2. Ashwani you remember the problem which we had solved in tution, question was Find out who is guilty one? - same problem we had in Infy paper but only the name were changed like Al, Don, .....

3. Again same one ... There is in previous question paper ..like..Yesterday my pocket was full of money, so I decided to eat some chocolates. Then I ate 5 chocolates and gave half of remaining to other... Same problem only the name n figures were changed ..

Eg. )
I ate 5 chocolates and gave half of remaining to others.
Then I ate 7 chocolates and gave half of remaining to others.. so on..

4. There was problem on Temperature of two System A and System B. I could not solve this because I didn t get the question but my friends were saying me that this problem is there is previous Infy paper just go through it.. and download atleast 10 papers from freshwersworld.com and just go through it don t try to solve them all because all question are incomplete. Just see the pattern of question paper that will help you a lot..

5. Find out who s cap, tie, gloves and shirt... There were four names like john.. n all I don t remember now but the same problem is there in previous paper..

Eg.)
Jayesh will not get Corolla unless Ramesh wont get BMW.
Rahul will Maruti unless Akash wont get Ford Icon..
Same problem just names are changed rest all is same..

6. One problem on Who is Victim.. very famous one.. it is there in previous paper... question was like find out who is victim, Judge, policeman, murderer n etc.....

7. There were two series problem like

2,4,6,8,16,16,18,20,....
3,6,13,26,33,46,... I don t remember exact one ..

8. In a cycle competition race there were one third of people behind me n two third of people in front of me ..so find out total how many people are there in race including me..

English paper was easy just five words were very tough I think nobody could solve those one..... Rest all is fine...

Regarding the Interview :-

Only I suggest be cool in your interview and just think n answer don t be in hurry to reply the question. One more important thing always keep smile on your face while answering the questions asked by the interviewer.

Just remember be Cool and Confident at the time of your interview.

My question were like:-
1. Tell me something about yourself.

2. Who all are there in your family?

3. What are your Strength s in your life?

4. Suppose for time being, just imagine I will magic on yourself so that you will go back in your previous time and what thing would you like to change in yourself for your better prospectus and better opportunity?

5. Which was your most emotional day or moment in your life?

6. Tell me something that you had done some work for your friends or any other ? --- this question was asked immediately after when I said my strength s are like I
am good helper towards who need it. ?

7. finally they asked me would u like to ask us something?

hi i need recent infy test

hi i need recent infy test papers and interview puzzles wid ans..plz forward me,my test is 0n 13th jan

good.but it is better to add

good.but it is better to add clear answers for all ques. if possible

thankyou these are the

thankyou these are the wonderful questios fequently asked can we get few more??

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
comments powered by Disqus