(Model Test Paper) General Aptitude Model Paper For Entrance Examinations (Arithmetic Reasoning)

Test Paper :  General Aptitude Model Paper For Entrance Examinations (Arithmetic Reasoning)

Question 1: 146,268,366,?
146,268,366,?


    1. 440
    2. 442
    3. 448
    4. none
    5.
Correct Answer: 1.


Question 2: There are 6 balls of different colours and 3 boxes of different sizes. Each box can hold all the 6 balls. The balls are put in the boxes so that no box remains empty. The number of ways in which this can be done is,

    1. 534
    2. 543
    3. 540
    4. 528
    5.
Correct Answer: 1.


Question 3: A bus started from the bus stand at 8 AM and after staying 30 minutes at a destination returns back to the bus stand. The estination is 27 miles from the bus stand. The Speed of the bus is 18mph. In the return journey the bus travels with 50% fast speed. At what time it is returns to the bus stand.

    1. 1 PM
    2. 12 PM
    3. 11 AM
    4. 10.30 AM
    5.
Correct Answer: 3.


Question 4: 5 men or 9 women can do a piece of work in 19 days. How long will take to complete the same work with 3 men and 6 women?

    1. 15 days
    2. 4 days
    3. 6 days
    4. 12 days
    5.
Correct Answer: 1.


Question 5: A car is traveling at a uniform speed. The driver sees a milestone showing a 2-digit number. After traveling for an hour the driver sees another milestone with the same digits in reverse order. After another hour the driver sees another milestone containing the same two digits. What is the average speed of the driver

    1. 45
    2. 50
    3. 55
    4. 60
    5.
Correct Answer: 1.


Question 6: Find the odd number : ( 52, 68 ) (63, 77) (64, 80 ) ( 50, 66 )

    1. ( 52,68 )
    2. (63, 77 )
    3. (64, 80 )
    4. ( 50, 66)
    5.
Correct Answer: 2.


Question 7: How many meaningful english words can be made with the letters TEBI using each letter only once in each word?

    1. None
    2. One
    3. Two
    4. Three
    5. More than three
Correct Answer: 2.


Question 8: TISL Papers
It consists of number series. In some institutes alphabetical series is given instead of number series. 8,9,11,14,18,23,?

    1. 35
    2. 39
    3. 29
    4. 16
    5.
Correct Answer: 3.


Question 9: Solve the equation 3 x + 1 ? 3x ? 3 x-1 = 135

    1. 3
    2. 5
    3. 4
    4. 6
    5.
Correct Answer: 3.


Question 10: Act test
Solve the following equation for A : 2A/3 = 8 + 4A

    1. -2.4
    2. 2.4
    3. 1.3
    4. -1.3
    5. 0
Correct Answer: 1.


Question 11: Select the related letters: HKNQ : GDAX :: SVYB : ?

    1. TQMK
    2. ROLI
    3. ZVTQ
    4. ADGJ
    5.
Correct Answer: 2.


Question 12: A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distance travelled

    1. 210 kms
    2. 30 kms
    3. 20 kms
    4. none of these
    5.
Correct Answer: 2.


Question 13: A number when divided by 165 leaves a remainder of 100. If the same number is divided by 15, the remainder would be?

    1. 11
    2. 12
    3. 9
    4. 10
    5.
Correct Answer: 4.


Question 14: If the side of a square is increased by 25 per cent then its area is increased by

    1. 25%
    2. 55%
    3. 40.5%
    4. 56.25%
    5. 68%
Correct Answer: 4.


Question 15: A shopkeeper sells two items at the same price. If he sells one of them at a profit of 10% and the other at a loss of 10%.Find the percentage profit/loss.find the value of the loss incurred by the shopkeeper if the price of selling each item is Rs.160

    1. loss of Rs. 3.53
    2. loss of Rs. 3.73
    3. loss of Rs. 4.43
    4. loss of Rs. 3.23
    5.
Correct Answer: 4.


Question 16: The average weight of a class of 24 students is 36 years. When the weight of the teacher is also included, the average weight increases by 1kg. What is the weight of the teacher?

    1. 54 kgs
    2. 61 kgs
    3. 55 kgs
    4. 58 kgs
    5.
Correct Answer: 2.


Question 17: The average weight for a group of 20 women is 130 pounds. If the average weight for 3/4 of these women was 140 pounds, what was the average weight, in pounds, for the rest of the

    1. 100
    2. 110
    3. 120
    4. 135
    5.
Correct Answer: 1.


Question 18: The length of a rectangle is increased by 60%. By what % would the width have to be decreased to maintain the same area?

    1. 30%
    2. 60%
    3. 75%
    4. 37.5%
    5.
Correct Answer: 4.


Question 19: Select the one which is different from the other three responses. 1. Paper : pencil 2. Head : Cap 3. Ink : Inkpot 4. Present : Wrapper

    1. Paper : Pencil
    2. Head : Cap
    3. Ink : Inkpot
    4. Present : Wrapper
    5.
Correct Answer: 1.


Question 20: A cube of side 4cm is painted with colors red, blue, green in such a way that opposite sides are painted in the same colour . this cube is now cut into 64 cubes of equal size .then how many have at least two sides painted in different colours

    1. 32
    2. 16
    3. 24
    4. 8
    5.
Correct Answer: 1.


Question 21: Which of the following is the middle digit of the second highest among the following five numbers ? 254 319 963 842 697

    1. 5
    2. 1
    3. 6
    4. 4
    5. 9
Correct Answer: 4.


Question 22: The smallest prime number greater than 53 is

    1. 54
    2. 55
    3. 57
    4. 59
    5. 67
Correct Answer: 4.


Question 23: The hexadecimal equivalent of the binary number 10011101 is

    1. 9E
    2. 9F
    3. 9D
    4. FF
    5.
Correct Answer: 3.


Question 24: Which of the following is equal to 14 ?

    1. 2 x 20
    2. 1 x 7
    3. 3 x 12
    4. 4 x 6
    5.
Correct Answer: 1.


Question 25: 0,3,8,15,24,35,---,---,80,99

    1. 48,64
    2. 58,63
    3. 48,63
    4. 63,48
    5.
Correct Answer: 3.


Question 26: What is the distance from city A to city C in kms? (I) City A is 90 kms from City B (II) City B is 30 kms from City C
The questions is based on the following pattern.The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.The correct answer is

    1. If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
    2. If statement(II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.
    3. If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
    4. If both together are not sufficient.
    5.
Correct Answer: 4.


Question 27: Gaurav tells Pradeep : ?I?ll give you three sums at a time such that they somehow will, in order, make a series of numbers as 6, 24, 60, 120, 210, 336, 504?.. If you can tell me the mystery behind this sequence, I?ll continue till I have given you ten such sets of three sums each.? Pradeep was too shrewd and found the logic easily. Thus he received a total of (Rs)?

    1. 4090
    2. 4290
    3. 3685
    4. 4902
    5.
Correct Answer: 2.


Question 28: There are four books of Physics, Chemistry, Mathematics and English written by four different authors, Sharma, Chatterji, Roy and Bhat; not necessarily in that order. These books have been arranged in four different shelves numbered (1) to (4). (1) The book written by Roy is in shelf 3. (2) Sharma has written the Chemistry book. (3) Mathematics book is in shelf 4. (4) Chatterji has not written the Physics book and the book written by him is in an odd numbered shelf. Who has written the English book?

    1. Bhat
    2. Chatterji
    3. Sharma
    4. Roy
    5.
Correct Answer: 2.


Question 29: The sum and the difference of two positive number are in the ratio 9 : 7. If the smaller number is one, what is the larger number?

    1. 12
    2. 9
    3. 18
    4. 8
    5.
Correct Answer: 4.


Question 30: 145:42::165:?
145:42::165:?

    1. 63
    2. 62
    3. 65
    4. none
    5.
Correct Answer: 2.


Question 31: If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

    1. 0
    2. 1
    3. -1
    4. 4
    5.
Correct Answer: 2.


Question 32: ABCDE * 4 = EDCBA. Solve for A, B, C, D, and E where each is a unique integer from 0 to 9. What does C stand for?

    1. 8
    2. 9
    3. 7
    4. 6
    5.
Correct Answer: 2.


Question 33: Find out the missing number: 256,192,144,108,......

    1. 74
    2. 86
    3. 78
    4. 81
    5. none of these
Correct Answer: 4.


Question 34: 335 students out of 600, who had appeared for a test passed the written part of it.. while 50% of the female candidates got through, it was 60% pass for the male candidates. How many of those who appeared for the test were girls?

    1. 200
    2. 250
    3. 300
    4. 350
    5.
Correct Answer: 2.


Question 35: If the total numbers of relations from Set A to Set B is 1024, and n(A) > 1, n(B) > 1, then

    1. n(A) = 2, n(B) = 5
    2. n(A) = 5, n(B) = 1
    3. n(A) = 10, n(B) = 1
    4. n(A) = 1, n(B) = 10
    5.
Correct Answer: 1.


Question 36: Find the volume of the largest spherical ball that can be completely enclosed inside a closed box of dimensions 15 cm ´ 8 cm ´ 12 cm.

    1. 921p cm3
    2. 288 p cm3
    3. 851/3 p cm3
    4. 562.5p cm3
    5.
Correct Answer: 3.


Question 37: If k is divisible by 2, 3, and 15, which of the following is also divisible by these numbers?

    1. k+2
    2. k+5
    3. k+10
    4. k+30
    5.
Correct Answer: 4.


Question 38: A Problem like this not exactly the same but on same model.If the manufacturer gains 10 %, the wholesale dealer 15 % and the retailer 25 % then the cost of Production of a table, if the retail price is Rs.1265

    1. 632.50
    2. 800
    3. 814
    4. 834.24
    5.
Correct Answer: 2.


Question 39: A merchant marks his goods in such a way that the profit on sale of 50 articles is equal to the selling price of 25 articles. What is his profit margin?

    1. 25%
    2. 50%
    3. 100%
    4. 75%
    5.
Correct Answer: 3.


Question 40: 4 , 3 , 7 ; 5 , 6 , 11 ; 16 , 5 , 21; 12 , 4 , ?

    1. 16
    2. 33
    3. 48
    4. 11
    5.
Correct Answer: 1.


Question 41: Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina Works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs?

    1. 2/3
    2. 3/4
    3. 1
    4. 3
    5.
Correct Answer: 4.


Question 42: Find out the odd pair

    1. 3-9
    2. 4-16
    3. 6-36
    4. 8-64
    5.
Correct Answer: 1.


Question 43: If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

    1. 1/4
    2. 1/2
    3. 1
    4. 2
    5.
Correct Answer: 3.


Question 44: "PALOGRAM" ia written as '8'.then "TRIGIANASM" is written as?
"PALOGRAM" ia written as '8'.then "TRIGIANASM" is written as?

    1. 10
    2. 11
    3. 1
    4. none
    5.
Correct Answer: 1.


Question 45: From 5 different green balls, four different blue balls and three different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking at least one green and one blue ball?

    1. 3720
    2. 2720
    3. 3719
    4. None of the above
    5.
Correct Answer: 1.


Question 46: Select the related word : Flow : River :: Stagnant : ?

    1. Pool
    2. Rain
    3. Stream
    4. Canal
    5.
Correct Answer: 1.


Question 47: Select the related letters: NUMBER : UNBMRE :: GHOST : ?

    1. HOGST
    2. HOGTS
    3. HGSOT
    4. HGOST
    5.
Correct Answer: 3.


Question 48: ? : MON :: EFG : CED

    1. PQR
    2. NOM
    3. OMQ
    4. OPQ
    5.
Correct Answer: 4.


Question 49: 16,24,36,54,81,121.5,?
16,24,36,54,81,121.5,?

    1. 180
    2. 181.09
    3. 182.05
    4. 182.25
    5.
Correct Answer: 4.


Question 50: ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

    1. AE=10
    2. AE=8
    3. AE=9
    4. none of these
    5.
Correct Answer: 1.


Question 51: 110012 – 100112 is equal to:

    1. (110)2
    2. (111)2
    3. (101)2
    4. None of these
    5.
Correct Answer: 1.


Question 52: A square field with side 30 mts is surrounded by a path of uniform width.If the area of the path is 256 sq mts its width is?

    1. 4 mts
    2. 2 mts
    3. 5 mts
    4. 6 mts
    5.
Correct Answer: 2.


Question 53: A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives and it was found that now the provisions will last 8 days less, when given at the rate of 825 grams per head. How, many more men can it feed?

    1. 1700 men
    2. 1500 men
    3. 1200 men
    4. None of the above
    5.
Correct Answer: 1.


Question 54: Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job?

    1. 8 hrs
    2. 7 1/2 hrs
    3. 7 hrs
    4. 9 hrs
    5.
Correct Answer: 2.


Question 55: A passenger train covers the distance between stations X and Y, 50 minutes faster than a goods train. Find this distance if the average speed of the passenger train is 60 kmph and that of goods train is 20 kmph.

    1. 23 kms
    2. 24 kms
    3. 25 kms
    4. 26 kms
    5.
Correct Answer: 3.


Question 56: A man borrows Rs.75,000 from a money lender and agrees to repay Rs.10,000 every month for ten months. What is the rate of interest per annum?

    1. 25%
    2. 30%
    3. 40%
    4. 45%
    5.
Correct Answer: 4.


Question 57: Among four friends Hemant, Chaman, Sanjeev and Bhupesh, each plays one outdoor and one indoor game. The outdoor games are volley-ball, hockey, cricket and badminton and the indoor games chess, cards, ludo and carom. Sanjeev does not play volley-ball and hockey. The first letter of a certain persons name is the same as the games played by him. Bhupesh does not play hockey or any other game starting with C . The hockey player plays cards too. Chaman does not play carom. Who plays cards?

    1. Hemant
    2. Chaman
    3. Sanjeev
    4. Bhupesh
    5.
Correct Answer: 1.


Question 58: what the number come next?
3, 10, 29, 66, 127, ?

    1. 164
    2. 187
    3. 218
    4. 216
    5.
Correct Answer: 3.


Question 59: Pointing to a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother". How is the woman related to the man?

    1. Mother
    2. Grandmother
    3. Sister
    4. Daughter
    5. Non of these
Correct Answer: 1.


Question 60: Ten years ago, chandrawathi’s mother was four times older than her daughter. After 10years, the mother will be twice older than daughter. The present age of Chandrawathi is:

    1. 34 years
    2. 30 years
    3. 20 years
    4. 15 years
    5.
Correct Answer: 3.


Question 61: BKS,DJT,FIU,HHV,?
BKS,DJT,FIU,HHV,?

    1. JGW
    2. JGR
    3. JGT
    4. none
    5.
Correct Answer: 1.


Question 62: Can you find the number
Can u fnd the smallest number which is divisible by all1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

    1. 2440
    2. 2520
    3. 1980
    4. 3280
    5.
Correct Answer: 2.


Question 63: The ratio of marks obtained by vinod and Basu is 6:5. If the combined average of their percentage is 68.75 and their sum of the marks is 275, find the total marks for which exam was conducted.

    1. 150
    2. 200
    3. 300
    4. 400
    5.
Correct Answer: 2.


Question 64: 1 , 2 , 3 , 6 , 12 , 24 , 48 , ?

    1. 64
    2. 78
    3. 90
    4. 96
    5.
Correct Answer: 4.


Question 65: If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

    1. 1/4
    2. 1/2
    3. 1
    4. 2
    5.
Correct Answer: 3.


Question 66: Jim has 3$ more than Sid,but if Sid had three times more than he has now, he would have 3$ more than the combined amounts of money. How much money has jim?

    1. $6
    2. $3
    3. $9
    4. $15
    5.
Correct Answer: 3.


Question 67: The average salary of four employees is 250Rs.per month. If one employee earns 120 and other earns 50 rupees and yet another employee earns 100rs. What is the amount earned by the fourth person?

    1. 600
    2. 700
    3. 730
    4. 750
    5. 800
Correct Answer: 3.


Question 68: 71,76,69,74,67,72,?
71,76,69,74,67,72,?

    1. 65
    2. 79
    3. 77
    4. 80
    5.
Correct Answer: 1.


Question 69: Two persons A and B start from Los Angeles and San Francisco respectively. A goes at the rate of 3.5 miles and B at the rate of 3.75 miles an hour. If they meet each other after 4 hours, find the distance between Los Angeles and San Francisco.

    1. 30 miles
    2. 19 miles
    3. 29 miles
    4. 25 miles
    5.
Correct Answer: 3.


Question 70: If it is possible to make a meaningful word with the second, the sixth and the ninth letters of the word PERMEABILITY, which of the following will be the first letter of that word? If no such word can be formed give 'N' as the answer. If only two such words can be formed give 'D' as the answer and if more than two such words can be formed give 'Z' as the answer.

    1. M
    2. L
    3. N
    4. D
    5. Z
Correct Answer: 5.


Question 71: 16 (210) 14, 14 (156) 12, 12 ( ? ) 10

    1. 110
    2. 100
    3. 120
    4. 90
    5.
Correct Answer: 1.


Question 72: A plane left 30 minutes later than the scheduled time and in order to reach its destination 1,500 miles away in time it has to increase its speed by 250 miles/hr from its usual speed. Find its usual speed.

    1. 1,000 miles/hr
    2. 750 miles/hr
    3. 600 miles/hr
    4. none of these
    5.
Correct Answer: 2.


Question 73: If a cyclist can reach a place in 2 3/4 hrs at 111/5 miles per hours, how long would it take another cyclist cycling at 91/3 miles per hours to reach there and back?

    1. 5 hrs, 36 min
    2. 6 hrs, 36 min
    3. 7hrs, 36 min
    4. none of these
    5.
Correct Answer: 2.


Question 74: Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5km. From F he turned left and travelled 6km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5km to reach point H. He took another left turn and travelled 2km and reached point I. How far is he from the starting point?

    1. 3km
    2. 4km
    3. 5km
    4. 7km
    5.
Correct Answer: 2.


Question 75: In a tournament, there are n teams T1, T2, ...,Tn, with n >5. Each team consists of k players, k > 3. The following pairs of teams have one player in common: T1 & T2, T2 & T3,.... Tn-1 & Tn, and Tn & T1 No other pair of teams has any player in common. How many players are participating in the tournament, considering all the n teams together?

    1. (n -1)(k -1)
    2. k(n -1)
    3. n(k-2)
    4. n(k -1)
    5.
Correct Answer: 4.


Question 76: A cube has a volume of 512 cubic meters. If each side is doubled in length what will be it’s new Volume in cubic meters?

    1. 5000
    2. 5182
    3. 6897
    4. 4096
    5. 2056
Correct Answer: 4.


Question 77: M X N ; 13 X 14 :: F X R : ?

    1. 14 X15
    2. 5 X 17
    3. 6 X 18
    4. 7 X 19
    5.
Correct Answer: 3.


Question 78: Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed?

    1. 22%
    2. 20%
    3. 24%
    4. None of the above
    5.
Correct Answer: 2.


Question 79: The purchase of a shirt, offered at 20% discount helped the buyer save Rs. 123.75. If the shop keeper still made a profit of 10%, find the cost price of the shirt.

    1. Rs.618.75
    2. Rs.495
    3. Rs.450
    4. Rs.540
    5.
Correct Answer: 3.


Question 80: A trader buys goods at a 19% discount on the label price. If he wants to make a profit of 20% after allowing a discount of 10%, by what % should his marked price be greater than the original label price?

    1. +33.33%
    2. -3.8%
    3. +8%
    4. +2%
    5.
Correct Answer: 3.


Question 81: how many meaningful english words can be made with the letters ARENusing each letter only once in each word?

    1. none
    2. one
    3. two
    4. three
    5.
Correct Answer: 3.


Question 82: Ashok purchased a radio set and sold it to shyam at a profit of 25% and shyam sold it to mohan at a loss % and mohan paid Rs. 675 for it. for how much did ashok purchase it?

    1. 150
    2. 350
    3. 600
    4. 900
    5.
Correct Answer: 3.


Question 83: If 2 = 1, 3 = 3, 4 = 12, 5 = 60 then 6 = .....?

    1. 180
    2. 120
    3. 720
    4. 360
    5. None of these
Correct Answer: 4.


Question 84: Five friends A, B, C, D and E were playing with marbles. It is given that, every one has different number of marbles. C has more marbles than E but less than A. D has more marbles than A but less than B. Who among them has the highest number of marbles?

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5.
Correct Answer: 2.


Question 85: The ratio of milk and water in a 48 litre mixture is 7 : 5. How much of milk is required to be added to this mixture so that the ratio becomes 3 : 2 ?

    1. 3 litre
    2. 4 litre
    3. 1 litre
    4. 2 litre
    5.
Correct Answer: 4.


Question 86: Five numbers A, B, C, D and E are to be arranged in an array in such a manner that they have a common prime factor between two consecutive numbers. These integers are such that: A has a prime factor P B has two prime factors Q and R C has two prime factors Q and S D has two prime factors P and S E has two prime factors P and R Which of the following is an acceptable order, from left to right, in which the numbers can be arranged?

    1. D, E, B, C, A
    2. B, A, E, D, C
    3. B, C, D, E, A
    4. B, C, E, D, A
    5.
Correct Answer: 3.


Question 87: A basket contains seven apples and fourteen oranges. If we select two at random then what is the probability that both are different.

    1. 2/3
    2. 7/20
    3. 7/30
    4. 7/15
    5.
Correct Answer: 3.


Question 88: Given $ means Tripling and % means change of sign then find the value of $%$6-%$%6

    1. -72
    2. 72
    3. -42
    4. -43
    5.
Correct Answer: 1.


Question 89: The Acme Rent-a-Car agency charges $10.00 per day and $0.10 per mile to rent a car. The Super Rent-a-Car agency charges $20.00 per day and $0.05 per mile to rent a car. If a car is rented for 1 day, at how many miles would the rental charges of the two agencies be equal?

    1. 50
    2. 100
    3. 150
    4. 200
    5.
Correct Answer: 4.


Question 90: 12,12,18,45,180,11170,?
12,12,18,45,180,11170,?

    1. 12286
    2. 12285
    3. 12290
    4. none
    5.
Correct Answer: 2.


Question 91: How many numbers divisible by 17 are there between 110 and 1300?

    1. 57
    2. 61
    3. 65
    4. 66
    5.
Correct Answer: 4.


Question 92: A school teacher has to select the maximum possible number of different groups of 3 students out of a total 6 students. In how many groups any particular student will be included?

    1. 6
    2. 8
    3. 10
    4. 12
    5.
Correct Answer: 3.


Question 93: Out of 1000 students, 200 speaks bengali, 400 speaks tamil, and the remaining students speak hindi. What percent of them can speak hindi?

    1. 20
    2. 40
    3. 60
    4. 80
    5.
Correct Answer: 2.


Question 94: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

    1. BDF
    2. VXZ
    3. FIK
    4. MOQ
    5. LNP
Correct Answer: 3.


Question 95: A cube is coloured red on all faces. It is cut into 64 smaller cubes of equal size. Now, answer the following questions based on this statement: How many cubes have two red opposite faces?

    1. 0
    2. 8
    3. 16
    4. 24
    5.
Correct Answer: 1.


Question 96: Five books History, Chemistry, Biology, Maths and Geography are placed on each other in a shelf but not in the given order. Geography book is on the bottom position. History book is a place above Maths book. There are two books placed in between Chemistry and Maths book. Biology book is placed immediately above Maths book. Which book is placed immediately below History book?

    1. Chemistry
    2. History
    3. Biology
    4. Cannot be determined
    5.
Correct Answer: 3.


Question 97: Cycling at a uniform speed of 20 kmph, what time will a person take to reach his office 12 km away?

    1. 30 minutes
    2. 32 minutes
    3. 34 minutes
    4. 36 minutes
    5.
Correct Answer: 4.


Question 98: Time Sequence Test
Mukesh remembers that his father's birthday is between 13th & 16th of June, Whereas his sister's remembers that their father's birthday is between 14th & 18th of June. On which day is their father's birthday?

    1. (1) 14th June
    2. (2) 17th June
    3. (3) 16th June
    4. (4) 15th June
    5.
Correct Answer: 4.


Question 99: ALGEBRA
Out of the following which are the solution of 3x2-2x-1=0

    1. 0
    2. 1
    3. 2
    4. 3
    5.
Correct Answer: 2.


Question 100: If "football" is "cricket" ,"cricket" is "basketball" ,"basketball" is "volleyball","volleyball" is "khokho" and "khokho" is cricket, which is not a ball game?

    1. Cricket
    2. Football
    3. Khokho
    4. Basketball
    5.
Correct Answer: 1.
comments powered by Disqus