(Paper) WIPRO Placement Paper (Aptitude and Technical) 26 January 2010 | PART -2

WIPRO Placement Paper (Aptitude and Technical) 26 January 2010 | PART -2

Aptitude

Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test
Section1- English, 15 questions

Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is 'no error'

1. The house with all its / furniture and exotic plants / were sold for Rs. 50,000 / No error

Ans : C

2. The teacher asked the students / if everyone of them were interested in / going on an excursion / No error

Ans : B

3. a physiologist in the last century demonstrated / that puppies will die / if kept awake for more than five days / No error

Ans : B

4. It is unfortunate that / many youngsters get / addicted to gamble / No error

Ans : C

5. I have seen / that film last year / but I do not remember its story / No error

Ans: A

Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

6. Plants : Coal

A) Crops : Manure B) Animals : Oil C) Cow : Milk D) Fire : Smoke

Ans : B

7. Rectangle : Cylinder

A) Square : Sphere B) Circle : Dosc C) Triangle : Cone D) Wall : Room

Ans : C

8. Expend : Replenish

A) Exhort : Encourage B) Formant : Rebellion C) Defect : Rejoin D) Encroachment : Occupy

Ans : C

9. Graphite : Lubricant

A) Movement : Friction B) Iron : Steel C) Wool : Cloth D) Diamond : Abrasive

Ans: D

10. Cube : Cuboid

A) Oval : Sphere B) Square : Cube C) Sphere : Ellipsoid D) Triangle : Cone

Ans: C

Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

11. They are building a house next door to our school

A) Next door to our school a house is being built by them

B) Next door to our school is being built a house by them

C) a house next door to our school is being built by them

D) a house is being built by them next door to our school

Ans : D

12. Have the box broken.

A) Have the broken box

B) Break the box

C) Get someone to break the box

D) They have broken the box

Ans: C

Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

13. A man who connives ........................the faults of his children is their worst enemy

A) with B) at C) of D) in

Ans: B

14. Some people revel...............gossip.

A) at B) with C) by D) in

Ans: D

15. The officer warned me.....................the office until five O'clock.

A) don't leave B) to leave C) to not leave D) not to leave

Ans: D

Aptitude 15 questions

The questions 1-5 are based on the following data

The only people to attend a conference were four ship captains and the first mates of three of those captains. The captians were L, M, N and O; the first mates were A, D and G. Each person in turn delivered a report to the assembly as follows:

Each of the first mates delivered their report exactly after his or her captain. The first captain to speak was M, and captain N spoke after him.

1. Among the following which is not an appropriate order of delivered reports?

M, A, N, G, O, L, D
M, D, N, G, L, O, A
M, N, A, L, D, O, G
M, N, A, O, D, L, G
M, N, G, D, O, L, A
Ans : E

2. In case L speaks after A, and A is the third of the first mates to speak, then among the following statements which would be untrue?
O spoke immediately after G.
The order of the first four speakers was M, G, N, D.
O's first mate was present.
A was the fourth speaker after M.
The captains spoke in the order M, N, O, L.
Ans : D

3. Among the following statements which statement must be true?
In case the second speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
In case the second speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
In case the third speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.
In case the third speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.
In case the seventh speaker was a first mate, the first and third speakers were captains.
Ans : A

4. In case A spoke immediately after L and immediately before O, and O was not the last speaker, L spoke
second
third
fourth
fifth
sixth
Ans : C

5. In case G is M's first mate, D could be the person who spoke immediately
prior to T
prior to L
prior to V
after T
after V
Ans : D

6.Two series are 16,21,26.... and 17,21,25.....What is the sum of first hundred common numbers
(a) 101100
(b) 110100
(c) 101110
(d) 110101
Ans. (a)

7. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions.
Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?

(a) 50
(b) 100
(c) 120
(d) 200
Ans. (d)

8. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3.... 25 what is the probability of a and b are not equal.
(a) 1/25
(b) 24/25
(c) 13/25
(d) 2/25
Ans. (b)

9. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?
Ans. n2

Q15. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3
Ans. (c)

10. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph

(a) 70sec
(b) 1min
(c) 1 min 15 sec
(d) 55 sec
Ans. (b)

11. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

(a) 3/2
(b) 4
(c) 3
(d) 3/4
Ans. (a)

12. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in
2 hours. how long would it take V alone to produce n units?


a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

Ans: e

13. 49.The sum of 7 consecutive odd numbers in terms with 27 as fourth number

Ans:189

14. It takes 30 days to fill a laboratory dish with bacteria. If the size of the bacteria doubles each day, how long did it take for the
bacteria to fill one half of dish?
Ans) D

15. If the area of a square increases by 69%, then the side of the square increased by
Ans: (B) 30%


Section3-technical ,20 questions

Predict the output or error(s) for the following:

1. main()
{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}
Ans: 5 4 3 2 1



2. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}

Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6



comments powered by Disqus